Νέα απεργία αύριο στα μέσα μεταφοράς....

Μεγάλη ταλαιπωρία αντιμετωπίζει σήμερα Πέμπτη το επιβατικό κοινό , καθώς οι εργαζόμενοι σε όλα τα Μέσα Μεταφοράς (μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ, Προαστιακό,ΟΣΕ) πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, ενώ χειρόφρενο έχουν τραβήξει από τις 5 τα ξημερώματα μέχρι τις 5 τα ξημερώματα της Παρασκευής και οι ταξιτζήδες.  Εξαιτίας των απεργιακών....
κινητοποιήσεων δεν ισχύει σήμερα ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας. Παρόμοιο σκηνικό θα ζήσουν χιλιάδες Αθηναίοι και την επόμενη εβδομάδα καθώς νέες κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες.

Στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης που έκαναν σήμερα στο πλαίσιο της γενικής 24ωρης απεργίας που πραγματοποιούν σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οι εργαζόμενοι, δια των εκπροσώπων τους δήλωσαν κάθετα αντίθετοι με το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας και τόνισαν ότι ήδη έχει μειωθεί το προσωπικό των εταιριών των αστικών συγκοινωνιών, κατά 20%, ενώ ακόμη υπάρχουν 200 υπάλληλοι που περιμένουν το σχετικό ΦΕΚ για να μεταταχθούν.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές λείπουν περίπου 1.000 οργανικές θέσεις, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η κανονική εκτέλεση του προγράμματος των δρομολογίων. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 366 τρόλεϊ που υπάρχουν στο αμαξοστάσιο, δεν μπορούν να βγουν στους δρόμους πάνω από 200, λόγω έλλειψης προσωπικού. Ανάλογη είναι η κατάσταση και στα λεωφορεία, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πραγματοποιηθούν τα προγραμματισμένα δρομολόγια, η συχνότητα των οποίων, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, από 15 λεπτά κατά μέσο όρο που ήταν πέρυσι, φέτος έχει φτάσει στα 30 λεπτά.

Οι συνδικαλιστές χαρακτήρισαν «ανάλγητη» την κυβέρνηση, ενώ στο απυρόβλητο δεν άφησαν ούτε τη ΝΔ, κατηγορώντας την ότι όσο ήταν στην εξουσία «έπαιζε» με τις προσλήψεις και τώρα «παίζει» με τις απολύσεις. Εκτίμησαν επίσης ότι μέχρι τέλος του χρόνου ενδεχομένως να προωθηθεί και η ιδιωτικοποίηση του κλάδου των αστικών συγκοινωνιών.

Οι εργαζόμενοι στα Λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα πραγματοποιήσουν την προσεχή Δευτέρα στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, για να κάνουν Γενική Συνέλευση, στη διάρκεια της οποίας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων. Ανάλογες συνελεύσεις θα κάνουν και οι εργαζόμενοι στα άλλα Μέσα Μεταφοράς.

Επιπλέον, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου δεν θα κινηθούν τα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ).



protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια