Τσίπρας: "Θα αγωνιστώ για να σας ρίξω" - Οργισμένη απάντηση Διαμαντοπούλου







Σφοδρότατη αντιπαράθεση προκλήθηκε στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του κ. Τσίπρα για τα προβλήματα στην εκπαίδευση εν όψει της νέας σχολικής χρονικάς, με την αρμόδια υπουργό, Άννα Διαμαντοπούλου να δηλώνει ότι "στις δημοκρατίες οι κυβερνήσεις δεν ανατρέπονται" ως απάντηση στον κ. Τσίπρα που δήλωσε....
ότι το κόμμα του θα αγωνιστεί για να πέσει η κυβέρνηση. 
Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για συνοικέσια μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ τα οποία θα ανατρέψει ο ελληνικός λαός, ενώ η κα Διαμαντοπούλου του απάντησε πως υπάρχει ανάγκη συνεργασίας προς όφελος της κοινωνίας και χαρακτήρισε άθλια ψέματα ότι το νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση δεν υποστηρίζει πλήρως την παιδεία. 


Όπως τόνισε μάλιστα η υπουργός Παιδείας απευθυνόμενη στον κ. Τσίπρα "χτες επιτεθήκατε με υβριστικό τρόπο και καταλήξατε να συμφωνείτε με τις κινητοποιήσεις για να ανατραπεί η κυβέρνηση. Στις δημοκρατίες δεν ανατρέπονται οι κυβερνήσεις", ενώ τον κάλεσε να εξηγήσει στους φοιτητές γιατί το νομοσχέδιο δεν υποστηρίζει απολύτως την παιδεία, όπως είχε δηλώσει νωρίτερα ο κ. Τσίπρας. 


Η κα Διαμαντοπούλου έκανε έκκληση να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία και "να συγκρουστούμε ιδεολογικά, πολιτικά, αλλά να μην θυσιάσατε το μέλλον των φοιτητών για κομματικά και παραταξιακά συμφέροντα".


Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι "πρέπει να μπει φρένο σε αυτή την οδυνηρή για τον τόπο κατάσταση" και κατέληξε λέγοντας πως "θα αγωνιστούμε με την ψυχή μας όχι μόνο για να πέσει ο νόμος σας για την παιδεία και τα ΑΕΙ που στήριξαν και η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ, αλλά για να πέσει η κυβέρνηση σας. Είναι η μόνη λύση για να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, για ένα λαό που του δημιουργήσατε τόσο πόνο».


ΠΗΓΉ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια