Πλατείες και Σχολές να διώξουμε το χθες.

Από τις 3 του Σεπτέμβρη, συμβολική ημέρα δημοκρατίας για τη χώρα, οι πολίτες ξαναβγαίνουμε στις πλατείες, όχι αγανακτισμένοι αυτή τη φορά, αλλά αποφασισμένοι. Αποφασισμένοι πλέον....
να τερματίσουμε την αυτόνομη κρατικοδίαιτη και αυταρχική ολιγαρχία που ζει από τους κόπους μας. Αποφασισμένοι να ανοίξουμε την πραγματική Δημοκρατία στο λαό, την πραγματική οικονομία στην κοινωνία. Να αποφασίζουμε εμείς για μας και όχι....οι γόνοι κρατικοδίαιτων πολιτικών οικογενειών και οι πάτρωνές τους, με τα δικά μας χρήματα.

Την ίδια στιγμή, οι Πανεπιστημιακές Σχολές η μια μετά την άλλη ξεσηκώνονται, ενάντια στην ίδια ολιγαρχία που απλώνει το μακρύ της χέρι στα Πανεπιστήμια.

Πιστεύουμε ότι όλοι μαζί ενωμένοι «λαός και φοιτητές θα διώξουμε το χθες».

Αυτό το Χθες που πήρε τη σκυτάλη από τη Χούντα το 1974, ονομάστηκε Μεταπολίτευση και επιδόθηκε στην εκμετάλλευση της Ελληνικής Κοινωνίας και την αρπαγή του πλούτου της μέχρι που την πτώχευσε και την παραδίδει σήμερα σιδηροδέσμια και εξευτελισμένη στους λαούς της Ευρώπης και στους μονεταριστές του ΔΝΤ, ως προϊόν προς εκμετάλλευση.

Και το χειρότερο είναι ότι αυτό το Χθες εξακολουθεί θρασύτατα να είναι εδώ παρόν και τώρα και να θέλει να εκμεταλλευτεί λέει τις ευκαιρίες που γεννά η κρίση.

Όλοι μαζί αυτή τη φορά, πλατείες και σχολές, σε έναν κοινό ειρηνικό αλλά ανένδοτο αγώνα, θα πρέπει να ξεπεράσουμε το αυτόνομο πολιτικό σύστημα και να το αφήσουμε πίσω μας, χωρίς καμία λαϊκή νομιμοποίηση, μέχρι την πλήρη κατάρρευσή του.

Η αρχή έχει γίνει και το ποτάμι της δημοκρατίας δεν γυρίζει πίσω.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια