Κατάσχεση μισθών από εφορίες λόγω χρεών στο Δημόσιο

Τις μηνιαίες αποδοχές υπαλλήλων, που χρωστούν στο Δημόσιο, έχουν ήδη κατασχέσει εφορίες, επικαλούμενες διατάξεις του σχετικού νόμου. Στο "στόχαστρο" και δημόσιοι υπάλληλοι και συντάξεις

Στην κατάσχεση μισθών οφειλετών....
του δημοσίου προχωρά η Εφορία, με βάση τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης των ληξιπρόθεσμων χρεών που προβλέπονται στη φορολογική νομοθεσία.
Το μέτρο εφαρμόζεται ακόμη και σε μισθούς δημοσίων υπαλλήλων αλλά και σε συντάξεις, διευκρινίζουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, σημειώνοντας ότι προϋπόθεση είναι το εναπομείναν υπόλοιπο της κατάσχεσης να μην είναι χαμηλότερο των 1.000 ευρώ.
Όπως σημειώνουν οι ίδιοι, το μέτρο δεν εφαρμόζεται για πρώτη φορά, αλλά πλέον η εφαρμογή αυτή θα είναι εντατική, λόγω των οικονομικών συγκυριών.
Όπως δήλωσε στον Βήμα 99,5 σήμερα Πέμπτη, ο πρόεδρος των εργαζομένων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Β. Αλεβιζόπουλος, 20 εργαζόμενοι έχουν ήδη υποστεί κατασχέσεις μισθών, ενώ απειλούνται και με κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων από τράπεζες, λόγω αδυναμίας τους να αποπληρώσουν τις δόσεις των στεγαστικών και άλλων δανείων τους.
Σε δηλώσεις της, η κ. Φρόσω Σταυράκη, πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εφοριακών Υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, επιβεβαίωσε πως ο νόμος έχει ενεργοποιηθεί και πως το μέτρο εφαρμόζεται με ένταση τους τελευταίους μήνες.
Πηγές του υπουργείου Οικονομικών διευκρινίζουν, ότι δεν πρόκειται για κάποια ειδική εντολή, αλλά οι κατασχέσεις ήρθαν ως αποτέλεσμα της δράσης μιας νέας υπηρεσιακής μονάδας είσπραξης του υπουργείου, η οποία έχει ξεκινήσει εντατικούς ελέγχους για τους οφειλέτες του Δημοσίου.
news247
Share on Google Plus

About THE FUN BANK

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...