Τούρκικες σειρήνες στη Μεσόγειο απειλούν Ισραήλ Κύπρο Και Ελλάδα.


Αυτές οι δυο αποφάσεις σύμφωνα με τον τούρκους αξιωματούχους σημαίνουν πως η Άγκυρα θα μπορεί να στείλει το στόλο της σε περιοχή κοντά στα όρια των ισραηλινών χωρικών υδάτων.
Σειρήνες τουρκο-ισραηλινής εμπλοκής φαίνεται πως ηχούν στη Μεσόγειο. Η Άγκυρα....
φαίνεται πως θέλει να ανεβάσει το θερμόμετρο στην περιοχή και για να αντιδράσει εναντίον του Ισραήλ αλλά και για να εμποδίσει την Κύπρο να σταματήσει τις θαλάσσιες έρευνες της. 


Η έντονη αντίδραση της Άγκυρας, μετά την ανακοίνωση της έκθεσης του ΟΗΕ για την επέμβαση των ισραηλινών κομάντος στο πλοίο Μαβί Μάρμαρα, δεν ικανοποίησε την Άγκυρα η οποία ανεβάζει έντονα τους τόνους.


Όμως η ανακοίνωση της Άγκυρας κρύβει δυο σημεία που αφορούν άμεσα την Κύπρο και την Ελλάδα.. Ο Νταβούτογλου ανακοίνωσε πως «η Τουρκία με το στόλο της θα εγγυηθεί την ελεύθερη ναυσιπλοϊα στη Μεσόγειο» και πως « δεν αναγνωρίζει τον αποκλεισμό της Γάζας».


Αυτές οι δυο αποφάσεις σύμφωνα με τον τούρκους αξιωματούχους σημαίνουν πως η Άγκυρα θα μπορεί να στείλει το στόλο της σε περιοχή κοντά στα όρια των ισραηλινών χωρικών υδάτων και να επιχειρήσουν εναντίον του ισραηλινού στόλου σε περίπτωση που επιχειρήσει να σταματήσει πλοία που κατευθύνονται στη Γάζα.


Όλοι εύχονται πως αυτό το σενάριο δεν θα γίνει αληθινό, διότι οι ισραηλινοί δεν αστειεύονται σε τέτοια θέματα. Πάντως στον τουρκικό στόλο ήδη υπάρχουν ετοιμασίες για να κατευθυνθούν πλοία στα ζεστά νερά της Μεσογείου.
newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια