Καλύτερα στο σπίτι... «Κόλαση» για τους πολίτες την Πέμπτη

Μεγάλη ταλαιπωρία αναμένεται να αντιμετωπίσει το επιβατικό κοινό την Πέμπτη, καθώς οι εργαζόμενοι σε μετρό, ηλεκτρικό, λεωφορεία, τρόλεϊ, προαστιακό και τραμ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία, αντιδρώντας στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας.

Επίσης, δεν θα βγουν από τα αμαξοστάσια και τα τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν....

αποφασισμένοι να προχωρήσουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους, ενώ αναμένεται να συνεδριάζουν καθημερινά, προκειμένου να καθορίζουν κάθε φορά -ανάλογα και με τις εξελίξεις- τη στάση τους. Η τάση πάντως είναι προς την κατεύθυνση των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών.

Την κατάσταση πάντως στους δρόμους αναμένεται να επιδεινώσει το γεγονός ότι χειρόφρενο, από τις 5 τα ξημερώματα της Πέμπτης μέχρι τις 5 τα ξημερώματα της Παρασκευής,θα τραβήξουν και τα ταξί.

«Η μεθοδευμένη κυβερνητική πολιτική, που υπαγορεύει άμεσο ξεπούλημα των επιβατικών μεταφορών στα οργανωμένα συμφέροντα (καρτέλ), είναι πλέον ξεδιάντροπα ορατή. Η πρόθεσή τους είναι η δημιουργία μιας νέας γενιάς ανέργων και η αντικατάσταση των σημερινών εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων με χαμηλόμισθους και ανασφάλιστους οδηγούς ασιατικής προέλευσης» καταγγέλλουν οι αυτοκινητιστές.
Κάνουν επίσης λόγο για τη διαμόρφωση ενός κοινού μετώπου ταξί και ΜΜΜ και προαναγγέλλουν ότι την επόμενη εβδομάδα θα συμμετάσχουν σε κοινές απεργιακές κινητοποιήσεις, «προειδοποιώντας την κυβέρνηση ότι, αν συνεχίσει την ίδια απάνθρωπη πολιτική, θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους με απεργία διαρκείας».
Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου.
Σοβαρό πρόβλημα θα δημιουργηθεί την Πέμπτη και στις πτήσεις από και προς Αθήνα, καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα συμμετάσχουν στην παναττική στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 12.30 έως τις 15.30.
Έτσι, αναμένονται σοβαρές καθυστερήσεις στην εκτέλεση των πτήσεων, τουλάχιστον για τρεις ώρες, δηλαδή όσο θα διαρκέσει η στάση εργασίας.



 protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια