Ο Παπανδρέου μιλάει και έξω γίνονται επεισόδια - Αναρχικοί μπήκαν στο μπλόκο της ΓΣΕΕ - Δείτε βίντεο


Αναρχικοί μπήκαν στο μπλόκο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την ώρα που η πορεία τους έφτανε στο Βελλίδειο. 'Ενταση επικράτησε νωρίτερα μεταξύ Αγανακτισμένων και ΜΑΤ, επι της οδού Γερμανού ενώ λίγο νωρίτερα συμπλοκές σημειώθηκαν μεταξύ οπαδών του Ηρακλή και ΜΑΤ στην οδό Τσιμισκή, στο ύψος του Βελλίδειου.







Νωρίτερα σοβαρά επεισόδια έγιναν γύρω απο το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, όπου σταμάτησε η αστυνομία την πορεία των ταξιτζήδων. Πλήθος συγκεντρωμένων πέταξε αυγά, μπουκάλια και δακρυγόνα ενώ οι αστυνομικοί κάνουν εκτεταμένη χρήση χημικών. Στο μπλόκο των διαδηλωτών έχουν μπει και αντιεξουσιαστές και τα επεισόδια γενικεύτηκαν με φωτιές σε κάδους.













Οι ιδιοκτήτες ταξί είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στο Ιβανώφειο Αθλητικό Κέντρο, σε μια μαζική συγκέντρωση κι από εκεί, άρχισαν να κινούνται, πεζή, γύρω στις 5:30, προς τη ΔΕΘ, φτάνοντας έως τη νότια πύλη της έκθεσης, όπου εκτυλίχθηκαν και τα επεισόδια.








Την ίδια ώρα προπηλακίζονται όσοι επίσημοι προσέρχονται στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο



Σε εξέλικη είναι όμως και οι διαδηλώσεις των Αγανακτισμένων μαζί με μέλη του κινήματος "Δεν πληρώνω", του ΠΑΜΕ, των ΓΣΣΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ, ΕΔΟΘ και ΣΥΡΙΖΑ.

Η αστυνομία πραγματοποιεί εξονυχιστικούς ελέγχους ενώ όποιος δεν έχει τα απαραίτητα έγγραφα που να πιστοποιούν την ταυτότητά του και θεωρείται ύποπτος προσάγεται στο αστυνομικό τμήμα. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 94 προσαγωγές εκ των οποίων οι δύο μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Όπως μεταδίδει ο απεσταλμένος του Newsit, για να μπει κάποιος στο Βελλίδειο πρέπει να περάσει απότουλάχιστον δύο αστυνομικά μπλόκα.

Στην οδό Μ. Ανδρόνικου- από το ύψος της πλατείας της ΧΑΝΘ- και στην οδό Γ’ Σεπτεμβρίου (στη διασταύρωση με τη Μ. Αλεξάνδρου) ο μεταλλικός φράχτης που ήρθε από την Αθήνα ενώ στους δρόμους της πόλης έκανε τη εμφάνισή του και ο "Αίαντας", το ειδικό όχημα της Αστυνομίας που πετάει νερό.


Ο μεταλλικός φράχτης που χρησιμοποιήθηκε στο Σύνταγμα το καλοκαίρι
Ο μεταλλικός φράχτης που χρησιμοποιήθηκε στο Σύνταγμα το καλοκαίρι

Το όχημα με την αντλία ρίψης νερού
Το όχημα με την αντλία ρίψης νερού

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια