Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: "Πανηγυρική αποκήρυξη της Ευαγγελικής πίστης" χαρακτήρισε την πολιτική κηδεία του Λεωνίδα Κύρκου



Με ύφος που δεν ταιριάζει σε ιερέα του Θεού της Αγάπης, ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ ξαναχτύπησε, σχολιάζοντας αρνητικά την πολιτική κηδεία του Λεωνίδα Κύρκου.
Ο Μητροπολίτης αφού κάνει λόγο....
για τελετή αποχαιρετισμού του ηγέτη της "λεγόμενης" αριστεράς, σημειώνει ότι οι εικόνες που μεταδόθηκαν στην τηλοψία (Sic), αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά, την αντιφατικότητα και την αυτοδιάψευση της δήθεν προοδευτικής ιδεολογίας.
Χαρακτηρίζει την πολιτική κηδεία ως "διαδικασία δημόσιας και πανηγυρικής αποκηρύξεως της Ευαγγελικής πίστεως", αποκορύφωμα της οποίας αποτέλεσε  "ο επικήδειος λόγος του αποσχισθέντος εκ του ενιαίου Συνασπισμού της λεγομένης Αριστεράς και της Προόδου και Προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτη Κουβέλη, ο οποίος κάλεσε τον αποθανόντα «να περάσει απέναντι»".
Ο Σεραφείμ Πειραιώς διερωτάται αν το απέναντι σημαίνει "Στο τίποτα; Στην εκμηδένιση; Στην ανυπαρξία;" και επειδή ο ίδιος έχει τις απαντήσεις διαφωτίζει εαυτόν και πιστούς λέγοντας χαρακτηριστικά "Μα αυτό δεν αποτελεί πέρασμα αλλά εξαφάνιση και κατακρήμνιση στο χάος".
Στη συνέχεια του κειμένου του, χωρίς να ξεχνά να τοποθετεί τον επιθετικό προσδιορισμό "λεγόμενη" πριν τη λέξη αριστερά, κάνει λόγο για "ιδεοληψία" και σημειώνει ότι οι ωραίες και μεγαλόστομες ιδέες της είναι ένα εκπληκτικό και τεράστιο μηδέν, εφόσον οι αριστεροί δεν δέχονται την αθανασία της ψυχής και το ότι ο άνθρωπος πλάστηκε κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσι του Υπέρτατου Δημιουργού.
"Τι σημαίνει δίκαιο και ηθική; Οι έννοιες αυτές μόνο μεταφυσικώς θεωρούμενες προσλαμβάνουν ύπαρξη και εφαρμογή στον παρόντα κόσμο. Άλλως, δεν έχουν ουδεμία αξία διότι εάν ο άνθρωπος προέρχεται από το μηδέν και την τυχαία και ασυνείδητη φυσική επιλογή και προορίζεται για την εκμηδένιση, την ανυπαρξία και το χάος, τότε για ποιό λόγο να είναι δίκαιος και ηθικός;" αναρωτιέται ο Μητροπολίτης.
Ο Πειραιώς Σεραφείμ επιτίθεται σε όσους πήγαν στην κηδεία του Λεωνίδα Κύρκου σημειώνοντας ότι "συνέπραξαν στην τελετή αποχαιρετισμού, δηλ. στην επίσημη και πανηγυρική διακήρυξη ότι δεν υπάρχει τίποτα".
Τέλος, εκφράζει τις ευχαριστίες του σε όσους ασκήσουν κριτική στα όσα υποστηρίζει, προβλέποντας ότι θα του επιτεθούν για τις απόψεις του
"Εκ προοιμίου εκφράζω ευγνώμονες ευχαριστίες στους εξ επαγγέλματος η εκ πεποιθήσεως λοιδόρους μου, που ασφαλώς λάβροι θα εφορμίσουν, δεόμενος υπέρ φωτισμού και μετανοίας των" καταλήγει ο Σεραφείμ Πειραιώς.
Τα συμπεράσματα δικά σας.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια