Βουλιάζει το ΠΑΣΟΚ Αποδοκιμασίες και συνθήματα κατά του Γιώργου στη συνδιάσκεψη



Βαρύ το κλίμα στα 37α γενέθλια του κόμματος
Επεισόδιο με ΠΑΣΠίτες είχε ο Παπανδρέου
Επώνυμα και μη στελέχη αποδoκίμασαν την οικονομική πολιτική

Σε πάρα πολύ βαρύ κλίμα έγινε η συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ για τα 37 χρόνια απο την ίδρυση του κόμματος. Ο Γιώργος Παπανδρέου αν και....
ξεκίνησε ήρεμα την ομιλία του, μετά απο αποδοκιμασίες φοιτητών της ΠΑΣΠ, ανέβασε τους τόνους και ξέφυγε απο το κείμενο απαντώντας τους οτι “τα πανεπιστήμια δεν είναι τσιφλίκι κανενός”. 


“ΠΑΣΠ ιδέα πεθαίνει τελευταία", "Κάτω τα χέρια από το άσυλο", και "Οι νέοι παλεύουν σοσιαλιστικά για μια Παιδεία δημόσια και δωρεάν", ήταν τα συνθήματα που φώναξαν τα μέλη της νεολαίας ΠΑΣΟΚ.


Ο πρωθυπουργός τους απάντησε: "Δεν είναι καθόλου σοσιαλιστικό, ορισμένοι να παριστάνουν τους κατ' επάγγελμα φοιτητοπατέρες μέχρι τα 30 τους, αποκομίζοντας οφέλη για τους εαυτούς τους και λειτουργώντας παρασιτικά εις βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας των φοιτητών, που διψούν να αποκτήσουν εφόδια για να γίνουν ελεύθεροι και δημιουργικοί πολίτες”. 
α την ομιλία του ο πρωθυπουργός εξέφρασε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις - με ιδιαίτερη αναφορά σε Παιδεία, Υγεία και Τράπεζες – ενώ χαρακτήρισε αντιπροοδευτική τη μισθολογική ανισότητα στο δημόσιο και τόνισε ότι πρέπει να περιοριστεί το υπερτροφικό κράτος που εκτόξευσε το χρέος. Έδωσε μήνυμα ενότητας και αυτοκριτικής, τόνισε ότι η παράταξή του θα καταφέρει να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση ενώ προανήγγειλε δημοψήφισμα, αναθεώρηση του Συντάγματος και συνέδριο του κόμματος το 2013. 



Μετά την ομιλία το κλίμα ήταν βαρύ με επώνυμα και μή στελέχη να αποδικιμάζουν την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και την ιδεολογική φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ.


Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου που είπε οτι “το ΠΑΣΟΚ μετατρέπεται σε κάτι άλλο. Ενα ξένο σώμα προς το ΠΑΣΟΚ που ξέρουμε. Κάναμε σε ελάχιστο χρόνο πράξη το αίτημα των στελχών και των φίλων μας να τα αλλάξουμε όλα.Μόνο που τα αλλάξαμε προς τη λάθος κατεύθυνση”.


Ο Νίκος Μπίστης με τη σειρά του είπε: “Η εικόνα της χώρας μοιάζει με ην Πομπηία, τις τελευταίες μέρες της.Οι ευθύνες του Γιώργου Παπανδρέου γι αυτήν την κατάσταση είναι μεγάλες”.


Ενώ η Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ βρισκόταν στο τέλος της και ολόκληρο σχεδόν το γήπεδο είχε αδειάσει, στο βήμα ανέβηκε γραμματέας του ΠΑΣΟΚ από το Ληξούρι Κεφαλλονιάς, κ. Παναγής Βλάχος, ο οποίος "στόλισε" στην κυριολεξία τόσο τον πρωθυπουργό όσο και τους συνεργάτες του. 


Ο κ. Βλάχος άρχισε να μιλάει για υπουργούς και συνεργάτες με πτυχία από το Χάρβαρντ, οι οποίοι ζουν σε χρυσά κλουβιά, χωρίς να μπορούν να συνειδητοποιήσουν όλα εκείνα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά ο ελληνικός λαός. 


Κάποιο μέλος του ΠΑΣΟΚ όμως που βρισκόταν στο ακροατήριο και εξοργίστηκε, με αποτέλεσμα να ζητήσει τον λόγο από τον κ. Βλάχο. Οι δύο άνδρες δεν άργησαν να διαπληκτίζονται και πιάστηκαν κυριολεκτικά στα χέρια, αλλά ευτυχώς με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων, το επεισόδιο έληξε χωρίς να λάβει μεγάλες διαστάσεις. 
newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια