Είσαι φοροφυγάς και έχεις και τραπεζικές καταθέσεις ; Ετοιμάσου πας μέσα.

Εγκύκλιος με την οποία αυστηροποιούνται οι ποινές για τους φοροφυγάδες εστάλη στις Εισαγγελίες της χώρας.
Έλεγχος και στις τραπεζικές καταθέσεις

Διαρκή αδικήματα θα θεωρούνται οι φορολογικές παραβάσεις, όταν....
οι οφειλές υπερβαίνουν τα 75.000 ευρώ, σύμφωνα με εγκύκλιο του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ν. Παντελή.

Η εγκύκλιος εστάλη σε όλες της Εισαγγελίες Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας. Παράλληλα, ο κ. Παντελής ζητάει φοροδίκες εξπρές.
Ειδικότερα, ο αντεισαγγελέας αναφέρει ότι για τα φορολογικά αδικήματα των νόμων 2523/1997 και 1882/1990 θα ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία.
Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι "σε ιδιαίτερα προκλητικές περιπτώσεις διακράτησης ΦΠΑ κ.λπ. και μη καταβολής βεβαιωμένων στο Δημόσιο χρεών (από οφειλέτες που προτιμούν να διατηρούν σε υψηλά επίπεδα τις τραπεζικές τους καταθέσεις, παρά να εκπληρώνουν τις προς το Δημόσιο υποχρεώσεις τους, εμπαίζοντας τους συνεπείς φορολογούμενους), η εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας είναι και νόμιμη και επιβεβλημένη".
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η αυτόφωρη διαδικασία κινείται στις περιπτώσεις κατά τις οποίες το ποσό υπερβαίνει τα 75.000 ευρώ, πέραν του οποίου η πράξη καθίσταται κακούργημα ή το ύψος του βεβαιωμένου χρέους που δεν έχει καταβληθεί, υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ.
Αντίθετα, υπογραμμίζει ο κ. Παντελής η αυτόφωρη διαδικασία δεν ενδείκνυται, όπου η οφειλή υπερβαίνει μόλις το ποσό των 5.000 ευρώ.
Πάντως, ξεκαθαρίζει ότι το θέμα της συνταγματικότητας της αυτόφωρης διαδικασίας θα κριθεί από τα δικαστήρια.
Τέλος, ο κ. Παντελής ζητάει τόσο από τις εισαγγελίες Εφετών όσο και Πρωτοδικών να ορίσουν ιδιαίτερες δικάσιμες, στις οποίες θα προσδιορίζονται μόνο φορολογικές υποθέσεις.
news247

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια