Γιατί οι εργατοπατέρες έχουν λουφάξει ;

Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ «ΥΠΟΣΤΕΛΛΕΙ» ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ!

Η πλειοψηφία στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) μετά τη συμμετοχή της στις συναντήσεις με την τρόικα, απέδειξε σήμερα -με τηναπόφαση του Εθνικού Συμβουλίου ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ για κήρυξη Γενικής Απεργίας στις 19 Οκτώβρη δηλαδή μετά από ένα....
μήνα και πλέον από τα χαράτσια και τα νέα αντεργατικά μέτρα- ότι δεν είναι διατεθειμένη να συγκρουστεί με τις πολιτικές του μνημονίου και τα νέα βάρβαρα μέτρα που προωθούν κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και ΔΝΤ.
Η προκήρυξη απεργίας, μόνο στο δημόσιο τομέα στις 5 Οκτώβρη, εξυπηρετεί την προπαγάνδα της Κυβέρνησης να διαιρέσει τους εργαζόμενους στο δημόσιο με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα αλλά και με τα άλλα τμήματα της κοινωνίας που πλήττονται.
Αν εύκολα μπορεί να ερμηνευτεί η στάση των πλειοψηφιών (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ), εντύπωση προξενεί από την άλλη η στάση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ σε ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ που ταυτίστηκε πλήρως με τις επιλογές της πλειοψηφίας και συμφώνησε σε αυτές.
«Δυστυχώς», όμως, για τις πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, τα πρωτοβάθμια σωματεία και οιεργαζόμενοι βρίσκονται σε κίνηση, προχωρούν σε κινητοποιήσεις, γυρίζοντας την πλάτη σε αυτές τις τακτικές, που στην ουσία προδίδουν τον αγώνα των εργαζομένων.
Οι σημερινές αποδοκιμασίες στην κινητοποίηση των εργαζομένων στη Υγεία απέναντι στην συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ από εργαζόμενους και συνδικαλιστικά στελέχη, ακόμα και από το χώρο της ΠΑΣΚΕ, για τη στάση τους είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα.
Απέναντι σε αυτές τις μεθοδεύσεις η Αυτόνομη Παρέμβαση στη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού συμβουλίου ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ επέμεινε ο αγώνας απέναντι στα νέα κυβερνητικά μέτρα και τα χαράτσια να πάρει παλλαϊκό χαρακτήρα και οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα μαζί με τμήματα της κοινωνίας όπως οι μικροί επαγγελματίες οι αγρότες να συμπορευτούν.

Share on Google Plus

About THE FUN BANK

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...