''ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ Α.Ε.'': Η ΝΕΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!

forologika metra
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΦΑΙΜΑΞΗΣ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΠΡΟΩΘΕΙ Ο Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ!
ΑΝΑΓΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΗ!
Είναι προκλητικό τη στιγμή που εξαγγέλλονται τα πιο ταξικά φορολογικά μέτρα που έχουν εξαγγελθεί εδώ και δεκαετίες, κανείς να μην γνωρίζει τις λεπτομέρειες εφαρμογής τους!.
Τα κυβερνητικά σχέδια επί χάρτου, στο όνομα, δήθεν, της πάταξης της φοροδιαφυγής μετατρέπουν την υπόθεσηυποβολής φορολογικής δήλωσης σε επιστήμη, ενώ την ίδια ώρα μετατρέπουν....
τα νοικοκυριά σε ανώνυμες εταιρείες, ζητώντας τους ακόμα και ισολογισμούς σε μία πρωτοφανή διαδικασία περαιτέρω φορολογικής αφαίμαξης των εργαζομένων και των συνταξιούχων.
Μετά τις πρόσφατες εξαγγελίες του Υπουργού Οικονομικών Ε. Βενιζέλου για τις ανατροπές στο καθεστώς των αποδείξεων, που τελικά θα ισχύσουν από το 2012, η κυβέρνηση ζητάει από τα νοικοκυριά να καταθέτουν ισολογισμούς και μάλιστα ισοσκελισμένους καθώς διαφορετικά η φοροεπιδρομή της κυβέρνησης θα επεκτείνεται και στη φορολόγηση των αποταμιεύσεων.
Παράλληλα το ΥπΟικ επιχειρεί να βάλει τέλος στη χρήση μετρητών, ένα μέτρο που προφανώς εξυπηρετεί τις τράπεζες, ενισχύοντας τη ρευστότητα τους, ενώ από το 2012 εισάγει και το ηλεκτρονικό πόθεν έσχες για όλους.
Όπως βέβαια γνωρίζουν ακόμα και πρωτοετείς φοιτητές οικονομικών σχολών, ή ακόμα και άνθρωποι με στοιχειώδης και μόνο οικονομικές γνώσεις και κοινή λογική, η το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της φοροδιαφυγής δεν προέρχεται από τα νοικοκυριά και δη από τα μικρομεσαία και τα ακόμα φτωχότερα.
Η ρίζα του κακού βρίσκεται στα πολύ μεγάλα εισοδήματα και τις μεγάλες επιχειρήσεις, και σε αυτόν τον τομέα ο Ε. Βενιζέλος και η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου συστηματικά αρνούνται να αλλάξουν το παραμικρό.
Για την πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών της, η Ίσκρα παραθέτει ρεπορτάζ από άλλες ιστοσελίδες αναφορικά με τα τελευταία φορολογικά σχέδια της κυβέρνησης.

ΒΙΒΛΙΟ ΕΣΟΔΩΝ-ΕΞΟΔΩΝ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
Ποιες αποδείξεις πρέπει να συγκεντρώνονται. Ποιων περιουσιακών στοιχείων την προέλευση πρέπει να δηλώσουν οι φορολογούμενοι
«Λογιστές» θα γίνουν από το επόμενο έτος όλοι οι φορολογούμενοι αφού θα πρέπει να τηρούν «βιβλία εσόδων-εξόδων» και να κρατούν αποδείξεις για όλα τα έσοδα, τις δαπάνες και τις αποταμιεύσεις. Μάλιστα όλα τα ποσά των οικογενειακών δαπανών και αποταμιεύσεων θα είναι υποχρεωμένοι να τα καταχωρίζουν ηλεκτρονικά σε ειδικό πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων.
Oρισμένα από τα στοιχεία αυτά θα έχουν τη δυνατότητα να τα περνούν και οι επιχειρήσεις που εκδίδουν τις αποδείξεις μέσω της φοροκάρτας και όταν θα γίνει η ηλεκτρονική διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα ηλεκτρονικά συστήματα του υπουργείου Οικονομικών.
Όλοι οι φορολογούμενοι θα κληθούν το 2013 να δηλώσουν μαζί με τα εισοδήματά τους και όλες τις δαπάνες για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων που πραγματοποίησαν το 2011, όλα τα περιουσιακά στοιχεία (ακίνητα, IX αυτοκίνητα, σκάφη, πισίνες, έργα τέχνης κ.λπ.) και τις αποταμιεύσεις τους (καταθέσεις, μετοχές, ομόλογα, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων κ.λπ.).
Αποδείξεις
 Πιο συγκεκριμένα οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συγκεντρώνουν και να καταχωρίζουν αποδείξεις και παραστατικά για όλες τις οικογενειακές δαπάνες τους, όπως αποδείξεις για τα καταβληθέντα ενοίκια κύριας κατοικίας και τα καταβληθέντα ενοίκια παιδιών που σπουδάζουν, για τα δίδακτρα φροντιστηρίων ξένων γλωσσών και μαθημάτων, για τις δικηγορικές αμοιβές, για τις αμοιβές γιατρών, για τις ιατρικές εξετάσεις και τα νοσήλια, για αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια, έξοδα για λογαριασμούς σε ΔEH, φυσικό αέριο, ύδρευση, κινητή και σταθερή τηλεφωνία για αγορές ρούχων, παπουτσιών, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, για αγορές σε σούπερ μάρκετ, δαπάνες σε εστιατόρια, ταβέρνες, ξενοδοχεία κ.ά.
Eπίσης θα υποχρεωθούν να δηλώσουν αναλυτικά τις αποταμιεύσεις και τα λοιπά περιουσιακά στοιχεία τους, καθώς και να υποβάλουν όλα τα προβλεπόμενα αποδεικτικά από τα οποία θα προκύπτει ότι τα ποσά που αποταμίευσαν ή διέθεσαν για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων προήλθαν από νόμιμες πηγές.
Ελεγχοι 
Mε βάση τις ηλεκτρονικές δηλώσεις «πόθεν έσχες» θα γίνονται οι έλεγχοι και οι διασταυρώσεις προκειμένου να εντοπιστούν όσοι δηλώνουν χαμηλά εισοδήματα και ταυτόχρονα διαθέτουν τραπεζικούς λογαριασμούς με καταθέσεις αρκετών χιλιάδων ευρώ ή έχουν αποκτήσει περιουσιακά στοιχεία (ακίνητα, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής) μεγάλης αξίας που δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που εμφανίζουν στην εφορία.
Όσοι δεν θα μπορέσουν να καλύψουν με νόμιμα παραστατικά ή άλλα αποδεκτά αποδεικτικά στοιχεία το σύνολο των χρημάτων που αποταμίευσαν ή δαπάνησαν για την απόκτηση των περιουσιών τους θα επιβαρύνονται με επιπλέον φόρους εισοδήματος και πρόστιμα για τα αδικαιολόγητα ποσά, ενώ όσοι δεν θα μπορούν να δικαιολογήσουν πολύ μεγάλα ποσά θα κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι ακόμη και με κατηγορίες για «ξέπλυμα βρόμικου χρήματος».
Τέλος στα μετρητά από το 2012
Aπό το 2012 θα αρχίσει η σταδιακή κατάργηση των συναλλαγών με μετρητά με στόχο, από ένα χρονικό σημείο και μετά, όλες οι πληρωμές να γίνονται με ηλεκτρονικό χρήμα ή με δίγραμμες επιταγές. Όλες οι συναλλαγές θα επιτρέπεται να διενεργούνται μόνο μέσω τραπεζικών λογαριασμών, με ηλεκτρονικές κάρτες ή με δίγραμμες επιταγές, ώστε τα διακινούμενα χρήματα να «ονομαστικοποιηθούν» και να εκλείψουν τα φαινόμενα διακίνησης «μαύρου» ανώνυμου χρήματος, που επιτρέπουν οι συναλλαγές με μετρητά.
Αλαλούμ με τις αποδείξεις. Τι αλλάζει, τι ισχύει τελικά
Share on Google Plus

About THE FUN BANK

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...