Για τσουνάμι άδικων μέτρων μιλά η ΝΔ

Στον πανικό της κυβέρνησης και στην προσπάθειά της να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη αποδίδει η ΝΔ την κίνηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που ζητούν την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την διερεύνηση της δημοσιονομικής πορείας της χώρας την τελευταία δεκαετία.

Επίσημη τοποθέτηση της ΝΔ δεν έχει υπάρξει αφού άλλωστε και η πρόταση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ επίσης δεν έχει κατατεθεί επισήμως. Στέλεχος της ΝΔ έλεγε: “ας καταθέσουν πρώτα το επίσημο....

κείμενο να δούμε το σκεπτικό και το αίτημα και μετά θα τοποθετηθούμε”. Ωστόσο γαλάζιοι βουλευτές έλεγαν ότι “τώρα το θυμήθηκαν την ίδια μέρα που ανακοινώνεται το πρώτο μέρος από το τσουνάμι των αντιλαικών  μέτρων;”. Η ΝΔ θεωρεί ότι είναι κίνηση αντιπερισπασμού από την ανακοίνωση των νέων σκληρών μέτρων καθώς επίσης ότι επιχειρούν να συσκοτίσουν τις ευθύνες των κυβερνητικών στελεχών στο “μαγείρεμα” των στοιχείων για το ύψος του ελλείμματος του 2009 από την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία. Η πρωτοβουλία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ έρχεται τρεις ημέρες μετά την δήλωση του κ. Αντώνη Σαμαρά από την ΔΕΘ ότι “θα συγκροτήσει εξεταστική επιτροπή για το πως φθάσαμε στο Μνημόνιο”. Έχει σημασία και η συζήτηση που διεξάγεται στην βουλή επί των καταγγελιών των μελών της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας για την διαμόρφωση του ελλείμματος του 2009 στο 15,4% που αποτέλεσε την βάση για την λήψη των αποφάσεων που οδήγησαν στον Μνημόνιο. Στελέχη της ΝΔ εκτιμούσαν ότι το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να κάνει συμψηφισμό και να προστατέψει τον πρωθυπουργό από ενδεχόμενη μελλοντική διερεύνηση των ευθυνών του για το κρίσιμο διάστημα από την στιγμή που ανέλαβε την πρωθυπουργία μέχρι την υπαγωγή στο Μνημόνιο.

Η ΝΔ επικεντρώνει στις αποφάσεις της κυβέρνησης για νέα μέτρα μετά την συζητήση του υπουργού Οικονομικών με την Τρόικα και κάνει λόγο για «τσουνάμι άδικων και δυσβάστακτων μέτρων, αποτέλεσμα της λανθασμένης οικονομικής πολιτικής, που ασκεί η κυβέρνηση”. Εκτιμά δε ότι πίσω από τη λιγόλογη ανακοίνωση της κυβέρνησης κρύβονται και άλλα χαράτσια. Στην ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της ΝΔ καταφέρεται εναντίον του υπουργού Οικονομικών αναφέροντας ότι “τα νέα σκληρά μέτρα δεν τόλμησε, αυτή τη φορά, να τα εξαγγείλει ούτε ο, κατά τα άλλα, λαλίστατος κ. Βενιζέλος, ο οποίος προτίμησε να κρυφτεί πίσω από μια γραπτή κυβερνητική ανακοίνωση”. Βέλη όμως εξαπολύει και εναντίον του πρωθυπουργού αναφέροντας ότι “δεν τόλμησε να εμφανιστεί ούτε ο πρωθυπουργός, ο οποίος -όλο αυτό το διάστημα- είναι άφαντος”.

Η ΝΔ τον κατηγορεί επίσης ότι “ ο πρωθυπουργός δεν βγαίνει να εξηγήσει τι άλλαξε μέσα σε λίγες εβδομάδες και χρειάστηκαν νέα σκληρότερα μέτρα, νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, νέοι φόροι και μαζικές απολύσεις. Κρύβεται και σιωπά! Χωρίς κανένα σεβασμό στους πολίτες, που υποβάλλονται σε βαριές θυσίες χωρίς προοπτική”.



protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια