Ενας ροκάς (πολιτικός) βγάζει γλώσσα στο ΔΝΤ


«Ο Αμάντο Μπουντού δεν είναι ένας συνηθισμένος υπουργός Οικονομικών. Κυκλοφορεί στους δρόμους του Μπουένος Αϊρες με Χάρλεϊ-Ντέιβιντσον, παίρνει τη Φέντερ Στρατοκάστερ του και «τζαμάρει» με διάσημους μουσικούς. Και όλα δείχνουν πως θα είναι ο επόμενος αντιπρόεδρος της Αργεντινής.
Η πρόεδρος Κριστίνα Κίρτσνερ αιφνιδίασε....
ανακοινώνοντας πριν από δύο μήνες ότι επέλεξε τον 47χρονο Μπουντού για τη θέση του αντιπροέδρου στο ψηφοδέλτιό της, όμως από τότε η επιλογή της έχει αποδειχθεί πολύ επιτυχημένη. Ο Μπουντού διεξάγει μια προεκλογική περιοδεία, οι σταθμοί της οποίας μοιάζουν με σταθμούς περιοδείας μουσικού συγκροτήματος. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που συχνά τον συνοδεύει ένα γνωστό ροκ συγκρότημα της χώρας, οι Μάντσα ντε Ρολάντο. "Το ροκ με βοηθάει να επικοινωνώ άμεσα με τον κόσμο, επειδή το ροκ δεν λέει ψέματα και οι άνθρωποι έχουν απαυδήσει με τους πολιτικούς που λένε ψέματα", λέει στον απεσταλμένο της βρετανικής εφημερίδας "Γκάρντιαν". Σύντροφός του είναι η εντυπωσιακή κοκκινομάλλα δημοσιογράφος του καναλιού CN23 Αγκουστίνα Κέμπφερ, με την οποία συζεί, αλλά κοιμούνται σε διαφορετικά δωμάτια. "Με έδιωξε από την κρεβατοκάμαρα", λέει, "επειδή ροχαλίζω πολύ δυνατά".


Ο Μπουντού υποστηρίζει την πολιτική που εισήγαγε το 2003 ο τότε πρόεδρος Νέστορ Κίρτσνερ, ο πρώην σύζυγος της νυν προέδρου, ο οποίος πέθανε ξαφνικά πέρυσι από καρδιακή προσβολή. Ο Κίρτσνερ έσωσε την Αργεντινή από την καταστροφική χρηματοπιστωτική κρίση του 2002 αυξάνοντας τολμηρά τις δαπάνες και αναδιαρθρώνοντας παράλληλα το γιγάντιο εξωτερικό χρέος χωρίς τη βοήθεια του ΔΝΤ. Ο Μπουντού θεωρεί πως η ρήξη του Κίρτσνερ με το ΔΝΤ, το 2005, ήταν το κλειδί για την ανάκαμψη της Αργεντινής, που βασίστηκε στην αύξηση της εσωτερικής κατανάλωσης. Πέρυσι τον Ιούλιο, με τον Μπουντού στο υπουργείο Οικονομικών, η χώρα επέστρεψε με επιτυχία στις χρηματαγορές, για πρώτη φορά από το 2001.


"Κύριε τραπεζίτη, επίστρεψέ μου τα χρήματά μου!", τραγουδάει ο Μπουντού στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του. Εμπαίζει τους επικριτές του που βλέπουν την τελευταία οκταετία της συνεχούς ανάπτυξης να απειλείται μεσοπρόθεσμα από έναν πληθωρισμό που τρέχει με 25%. "Μεσοπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα θα είμαστε όλοι νεκροί, ας αντιμετωπίσουμε λοιπόν τα προβλήματα που έχουμε μπροστά μας", λέει ο υπουργός...».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ - «Νέα»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια