Ευθύνες στην υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου για τις ελλείψεις βιβλίων στα σχολεία, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, ρίχνουν οι δικαστές.

Εγκαίρως είχε ενημερωθεί η υπουργός Παιδείας για το μπλόκο του Ελεγκτικού Συνεδρίου σχετικά με την προμήθεια χαρτιού. Είχε το χρόνο για να αποφευχθεί το αλαλούμ στα σχολεία. Τι καταγγέλλουν οι δικαστές.

Σύμφωνα με τον Ν. Αγγελαρά, αντιπρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η υπουργός....
γνώριζε εγκαίρως για την αρνητική απόφαση σχετικά με την προμήθεια του χαρτιού, που οδήγησε σε σκηνές ντροπής, καθώς οι μαθητές προμηθεύονται φωτοτυπίες και τα βιβλία αναμένονται σε δύο μήνες.
Η Άννα Διαμαντοπούλου σε πρόσφατη συνέντευξή της, είχε επιρρίψει ευθύνες στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τις ελλείψεις που έχουν παρουσιαστεί.
Ο κ. Αγγελαράς, ο οποίος είναι και πρόεδρος του Ε' Τμήματος του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου, το οποίο και εξέδωσε τη δεύτερη αρνητική απόφαση υποστήριξε ότι η Άννα Διαμαντοπούλου είχε ενημερωθεί γραπτώς και προφορικώς για την απόφαση και μάλιστα έγκαιρα.
"Ως δικαστής έχω καθήκον να υπακούω το Σύνταγμα και τους νόμους. Έχω, επίσης, καθήκον να σέβομαι και να διαφυλάττω ως μέλος του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου και το ιερό δημόσιο χρήμα, ιδίως αυτή την περίοδο που η χώρα μας βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της σύγχρονης ιστορίας της. Τέλος, έχω καθήκον να διασφαλίζω το δημόσιο συμφέρον, το οποίο προεχόντως εξυπηρετείται με την τήρηση της αρχής της νομιμότητας. Αυτά εφαρμόσαμε οκτώ ανώτατοι και ανώτεροι δικαστικοί λειτουργοί και κρίναμε και αποφασίσαμε επανειλημμένα (Απρίλιος και Ιούνιος 2011) σε παραδεκτό χρόνο ότι ο διαγωνισμός για την προμήθεια "χάρτου λευκού εκτυπώσεων" του Οργανισμού Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων είναι παράνομος" υποστήριξε ο δικαστής, σύμφωνα με την "Ελευθεροτυπία".
Και πρόσθεσε ότι "η κρίση μας αυτή ανακοινώθηκε εγκαίρως στην υπουργό Παιδείας, κυρία Άννα Διαμαντοπούλου. Αυτή είναι και η μόνη αδιάψευστη αλήθεια".
Το Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο, εντόπισε παρατυπίες στην αξιολόγηση των προσφορών και ενημέρωσε από την πρώτη στιγμή την υπουργό Παιδείας.
Η υπουργός παρά το γεγονός ότι γνώριζε από τον Ιούνιο για τη δεύτερη αρνητική απόφαση, απέστειλε έγγραφο για να επισπευθούν οι διαδικασίες σχετικά με την προμήθεια χαρτιού.
news247

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.