Απεργιακός συναγερμός πριν την ΔΕΘ


Με κινητοποιήσεις και απεργίες διαρκείας αντιδρούν οι κοινωνικές τάξεις μετά τις ανακοινώσεις Βενιζέλου για το Δημόσιο και το άνοιγμα των επαγγελμάτων.
Τον χορό των κινητοποιήσεων ανοίγουν την Πέμπτη οι ιδιοκτήτες ταξί, που προχωρούν σε 24ωρη απεργία, την οποία θα επαναλάβουν και το Σάββατο στη ΔΕΘ. 
Σε ανακοίνωσή τους....
δηλώνουν αποφασισμένοι να σηκώσουν το γάντι που πέταξε ο κ. Ραγκούσης και η κυβέρνηση.
"Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με το τερατούργημα που κατασκεύασε, αποφάσισε την κατεδάφιση του κλάδου των ταξί, βάζοντας ταφόπλακα για 70.000 οικογένειες, προς όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών" αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Στις 11 το πρωί της Πέμπτης, θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση του κλάδου στο θέατρο Περοκέ στην Αθήνα, προκειμένου να γίνει ενημέρωση και να καθοριστούν οι τρόποι αντίδρασης και η μορφή των κινητοποιήσεων. Το Σάββατο το απόγευμα θα γίνει στο Ιβανώφειο της Θεσσαλονίκης η κεντρική εκδήλωση της Ομοσπονδίας.
Σε διήμερη απεργία και οι γιατροί
Την έντονη αντίθεσή τους στις αλλαγές που σχεδιάζονται στο χώρο της Υγείας εξέφρασαν οι γιατροί της χώρας και δήλωσαν ενωμένοι και αποφασισμένοι να αντιδράσουν, λίγες ώρες μετά τη συνέντευξη Τύπου του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου.
Έτσι προχωρούν σε 48ωρη απεργία την Πέμπτη και την Παρασκευή και προειδοποίησαν με νέες και πιο μαχητικές κινητοποιήσεις.
"Παρά τις προσπάθειες για διάλογο, ποτέ δεν μας δόθηκε το προσχέδιο για τον ΕΟΠΥΥ (Εθνικό Οργανισμό Παροχών Υπηρεσιών Υγείας), το μόνο που λάβαμε ήταν μία σύμβαση 1.200 ευρώ από την κ. Δρέτα", είπε ο προέδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Μ. Καλοκαιρινός, απαντώντας στα περί αποχής από το διάλογο, κυρίως των νοσοκομειακών γιατρών, άποψη που υποστηρίζει το υπουργείο Υγείας.
Οι γιατροί τόνισαν, ότι κατά την 48ωρη απεργία τους, τα νοσοκομεία, το ΙΚΑ και όλες οι μονάδες υγείας, θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, αλλά θα εξυπηρετούνται μόνο τα έκτακτα περιστατικά και δε θα πραγματοποιούνται τα προγραμματισμένα ραντεβού.
Μυρίζει μπαρούτι σε ΜΕΤΡΟ και ΗΣΑΠ
Σε κλίμα έντασης ξεκίνησε την Τετάρτη η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο Μετρό και τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, προκειμένου να αποφασίσουν για την πορεία των κινητοποιήσεων με αφορμή τη μη υπογραφή Νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και ενόψει του νέου οργανογράμματος των εταιριών.
Στη διάρκεια της συνέλευσης εκτοξεύθηκαν κατηγορίες από τους εργαζόμενους για την εκπροσώπηση που έχουν από τους συνδικαλιστές, δημιουργήθηκε μεγάλη ένταση με φραστικούς και όχι μόνο, διαπληκτισμούς, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν οι εργαζόμενοι και να διακοπεί η Συνέλευση.
Στο διάστημα αυτό, ακούστηκαν διαμετρικά αντίθετες προτάσεις από τους εργαζόμενους που ξεκινούσαν από απεργία διαρκείας μέχρι να μην γίνει καμία κινητοποίηση. Η Συνέλευση αναμένεται να συνεχιστεί την Πέμπτη.
Αναμένονται προβλήματα στις πτήσεις
Αποφασισμένοι να απέχουν από την υπερεργασία και να προχωρήσουν στην πιστή εφαρμογή των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας, φέρονται οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, αντιδρώντας με τον τρόπο αυτό, τόσο στο νέο μισθολόγιο, όσο και στη διαχείριση των χρημάτων που προέρχονται από το ανταποδοτικό τέλος.
Στην ουσία, η "πιστή εφαρμογή των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας" που επικαλούνται οι ελεγκτές, ισοδυναμεί με τη λεγόμενη "λευκή απεργία", καθώς θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στις πτήσεις των αεροσκαφών εντός του ελληνικού εναέριου χώρου. Τέτοια προβλήματα, μικρής όμως έκτασης, σημειώθηκαν και χθες.
Οι ελεγκτές αφήνουν αιχμές κατά της ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, γιατί ενώ, όπως αναφέρουν εδώ και περίπου ένα χρόνο, η πολιτεία, έχει κυρώσει με νόμο το νέο θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, που προβλέπει σαφέστατα το διαχωρισμό των υπηρεσιών της αεροναυτιλίας από τις υπόλοιπες λειτουργίες των αεροδρομίων, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει το παραμικρό προς την κατεύθυνση αυτή.
Σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι, παρά τις δραστικές μειώσεις που ήδη έχουν υποστεί, με αίσθημα ευθύνης, ολόκληρο το καλοκαίρι υπηρέτησαν στο έπακρο τον ελληνικό τουρισμό και το επιβατικό κοινό, προσφέροντας ουσιαστικά "υπερεργασία" για την εξυπηρέτηση του συνόλου των πτήσεων, υπερβαίνοντας καθημερινά τον εαυτό τους και προσφέροντας την θερινή τους άδεια και μέρες ανάπαυσης (ρεπό).
Αυτό όμως δεν αναγνωρίστηκε από την επίσημη πολιτεία.
Απεργία από Δευτέρα στις εφορίες
Σε 48ωρη απεργία προχωρούν την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη οι εργαζόμενοι στις εφορίες και στα τελωνεία σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβαν την Τετάρτη οι Ομοσπονδίες τους.
Την Τρίτη αναμένεται νέα συνεδρίαση, προκειμένου να καθοριστεί το μέλλον των κινητοποιήσεων. Εφοριακοί και τελωνειακοί αντιδρούν στην κατάργηση της "προσωπικής διαφοράς" που εξήγγειλε την Τρίτη ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
news247

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια