Το γκολ του Κυριάκου Παπαδόπουλου στο 85' έσωσε την παρτίδα της εθνικής στην Λετονία (1-1)




Ο ΚΟΡΙΟΣΘα τους κάνουμε... Μπίλι(τς)ες και φουλ για Euro!
Έχοντας κερδίσει μέσα στο Ισραήλ, η Εθνική ήθελε τη νίκη επί της Λετονίας για να αποκτήσει το πάνω χέρι στην υπόθεση πρωτιά στον όμιλο και απευθείας πρόκριση στα τελικά του Euro 2012. Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος παρότι....
βρέθηκαν μακριά από τον καλό τους εαυτό, παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 1-0, κατάφεραν να σώσουν την κατάσταση. Ισοφάρισαν με τον Παπαδόπουλο στο 83', συνέχισαν το αήττητο σερί τους που έφτασε τα 14 παιχνίδια και θέλουν νίκη επί της Κροατίας στο Καραϊσκάκη και ισοπαλία με την Γεωργία για να πάρουν την πρόκριση. Με την ήττα του Ισραήλ έχουν βρεθεί σίγουρα στα μπαράζ, ωστόσο αυτή η ομάδα δείχνει έτοιμη να δώσει το παρών σε τρίτο συνεχόμενο Euro, χωρίς να χρειαστεί δεύτερη ευκαιρία.
Το χειρότερο πρώτο μέρος
Στο ματς με το Ισραήλ στο «Μπλούμφιλντ» η Εθνική ειδικά στο δεύτερο μέρος είχε πραγματοποιήσει εξαιρετική εμφάνιση, ενώ και στο πρώτο τα είχε πάει περίφημα κρατώντας με άνεση το μηδέν στην άμυνα. Σήμερα ωστόσο, ειδικά στα 45 πρώτα λεπτά, η εικόνα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος δεν είχε καμία σχέση με αυτή του Ισραήλ και καμία σχέση συνολικά με τα ματς που ο Σάντος ήταν στον πάγκο της ομάδας. Επιθετικά δημιούργησε μόλις δύο φάσεις, ενώ αμυντικά δέχθηκε γκολ από το πουθενά μένοντας πίσω στο σκορ.
Λίγες φάσεις και γκολ από λάθος
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η Εθνική δεν μπήκε δυνατά στην Ρίγα κόντρα στην Λετονία και παρότι στο 13' έφτασε μια ανάσα από το γκολ με τον Σαλπιγγίδη να αστοχεί από καλή θέση, τέσσερα λεπτά αργότερα είδε τους Λετονούς να παίρνουν κεφάλι. Δράστης ο Κάουνα ο οποίος μετά από λάθη στην άμυνά μας, κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Σηφάκη.
Προσπάθησαν αλλά δεν...
Από εκείνο το σημείο και με εξαίρεση μια πολύ καλή στιγμή για τους γηπεδούχους, οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος προσπάθησαν να βγουν μπροστά και να φέρουν το ματς στα ίσια, αλλά σπατάλησαν στο 38' μεγάλη ευκαιρία με τον Λετονό τερματοφύλακα να νικά τον Μάκο. Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη ευκαιρία έως το τέλος του πρώτου μέρους, που βρήκε την Εθνική να χάνει με 1-0.
Αυτή ήταν Εθνική
Στην επανάληψη η εικόνα της Εθνικής άλλαξε προς το καλύτερο. Οι διεθνείς πίεζαν από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό και δικαιώθηκαν στο 83' με τον Παπαδόπουλο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-1. Ένα αποτέλεσμα που τους κρατάει ζωντανούς για την πρώτη θέση και την απευθείας πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Πλέον η Εθνική θέλει νίκη επί της Κροατίας και ισοπαλία στην Γεωργία για να μην ασχοληθεί καθόλου με τη μπαράζ.
Το αήττητο παραμένει
Το 1-1 πάντως συνεχίζει το αήττητο σερί της Εθνικής επί Σάντος, καθώς με τον Πορτογάλο προπονητή στον πάγκο, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έφτασε τα 14 παιχνίδια στα οποία δεν έχει γευτεί το πικρό ποτήρι της ήττας, ένα απίστευτο σερί που δεν χρειάζεται μεγαλύτερης ανάλυσης.

Μπορούσαν και τη νίκη
Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος του δευτέρου ημιχρόνου με τον Σάντος να βάζει τον Τζιόλη και να γυρίζει το σύστημα σε 4-3-3, η Εθνική έπαιξε σαφώς καλύτερο ποδόσφαιρο, χάνοντας πολλές και σημαντικές ευκαιρίες με τους Λυμπερόπουλο, Σαμαρά και Σαλπιγγίδη. Αυτό όμως που δεν κατάφεραν οι επιθετικοί, το κατάφερε ο κεντρικός αμυντικός Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο οποίος στο 83' εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες και με γυριστό σουτ έκανε το 1-1 δίνοντας ένα σημαντικό βαθμό και κρατώντας κυρίως το ψυχολογικό αήττητο που έφτασε τα 14 ματς.
Man of the Match: Ήταν ο παίκτης που με το γκολ που πέτυχε έδωσε τον έναν βαθμό στην Εθνική. Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος είναι ο παίκτης του αγώνα, ενός αγώνα που σίγουρα η Εθνική έμεινε μακριά από τον καλό της εαυτό.
Στο ύψος του: Η αλήθεια είναι πως η σημερινή εμφάνιση δεν είχε καμία σχέση με αυτή στο Ισραήλ, ωστόσο ακόμα και έτσι η Εθνική δεν έχασε, κάτι που δείχνει πως αυτή η ομάδα μπορεί να πετύχει τους στόχους της. Όσον αφορά για τον παίκτη που στάθηκε στο ύψος του, αυτός ήταν ο Σαμαράς, ο οποίος ναι μεν προσπαθώντας να κάνει το κάτι παραπάνω, αδικούσε τον εαυτό του, ωστόσο προσπάθησε, πάλεψε και η αντίπαλη άμυνα τον αισθάνθηκε όσο κανέναν.
Ο αδύναμος κρίκος: Η επίθεση ήταν ο αδύναμος κρίκος λόγω των πολλών ευκαιριών που χάθηκαν. Ο Σαλπιγγίδης δύο φορές από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ας ελπίσουμε πως τα κράτησε για την Κροατία.
Η γκάφα: Στο γκολ που δεχτήκαμε υπήρξε η γκάφα. Η άμυνα δεν μπόρεσε να διώξει και οι Λετονοί το εκμεταλλεύτηκαν κάνοντας το 1-0.

Το «στραγάλι»: Κανένα πρόβλημα για τον Βούτλγαρο Τοντόροφ, καθώς δεν σημειώθηκε καμία αμφισβητούμενη φάση.
Το ταμείο το gazzetta.gr: Και μόνο που φτάσαμε στο σημείο να λέμε πως η ισοπαλία στη Λετονία είναι ένα πολύ άσχημο αποτέλεσμα, δείχνει το ότι η Εθνική παραμένει μια μεγάλη δύναμη. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν κατάφερε να κερδίσει μέσα στη Ρίγα, ωστόσο συνεχίζει να κρατάει την τύχη της στα χέρια της. Θέλει νίκη στο Καραϊσκάκη επί της Κροατίας και θα της αρκεί και η ισοπαλία με την Γεωργία. Σήμερα φυσικά θα μπορούσε να πάρει και τη νίκη επί της Λετονίας, αλλά αυτό που μένει είναι το ότι έχουμε φτάσει τα 14 παιχνίδια χωρίς ήττα από την στιγμή που ανέλαβε ο Φερνάντο Σάντος.
ΛΕΤΟΝΙΑ (Αλεξάντερ Στάρκοβς): Βάνινς, Μίχατζουκς, Κλάβα, Κριάουκλις, Φέρτοβς, Ιρβάνοβς, Λάιζανς, Κάουνα, Βερπακόφσκις (67' Ρούντνεβς), Βίσνακοβς (82' Ζιγκάγιεβς), Λουκιάνοβς
ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Σηφάκης, Ζαραδούκας, Κ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Βύντρα (72' Μανιάτης), Μάκος (82' Γεωργιάδης), Καραγκούνης, Σαμαράς, Λυμπερόπουλος, Φετφατζίδης (46' Τζιόλης), Σαλπιγγίδης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια