24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ Τ/Σ "ALTER"



Με απεργία προχωρούν τελικά οι δημοσιογράφοι του τηλεοπτικού σταθμού Alter στην πρεμίερα μάλιστα της έναρξης του χειμερινού προγράμματος του σταθμού. Όπως σας είχε από μέρες πληροφορήσει το zappIT, σε συνέλευση τους οι δημοσιογράφοι είχαν αποφασίσει να προχωρήσουν στη λύση αυτή, εφόσον το κανάλι δεν τακτοποιούσε τις οικονομικές του εκκρεμότητες απέναντι στους εργαζομένους.


Χτες λοιπόν η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε της εξής ανακοίνωση:



24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ Τ/Σ "ALTER"


Το Διοικητικό Συμβούλιο, καθώς και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι-μέλη μας, κατ' επανάληψη έχουμε διαμαρτυρηθεί για την παράνομη, αντισυμβατική και παρατεταμένη ασυνέπεια του τηλεοπτικού σταθμού «ALTER».


Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις και τις διαμαρτυρίες των μελών και των Ενώσεών μας, εξακολουθεί ο τηλεοπτικός σταθμός να αρνείται την πλήρη εξόφληση των αποδοχών μας από τον Ιανουάριο του 2011 έως και σήμερα, συνεχίζοντας να οφείλει μισθούς πέντε (5) μηνών.


Η Ένωσή μας είναι υποχρεωμένη να προασπίσει τα γενικότερα επαγγελματικά συμφέροντα των μελών της, οι θέσεις εργασίας των οποίων απειλούνται από την παρατεταμένη αφερεγγυότητα και τη μη τήρηση των ΣΣΕ από την πλευρά του «ALTER».


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εξαιτίας της παράνομης, αντεργατικής και κατάφωρα καταχρηστικής συμπεριφοράς του τηλεοπτικού σταθμού, κηρύσσει 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων, σύμφωνα με την απόφαση της Συνέλευσης των εργαζομένων στο «ALTER», από τις 6.00 το πρωί της Δευτέρας, 5 Σεπτεμβρίου έως τις 6.00 το πρωί της Τρίτης, 6 Σεπτεμβρίου 2011, ζητώντας την άμεση εξόφληση των οφειλομένων και την τακτική καταβολή των αποδοχών τους.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια