23% ΦΠΑ στην Εστίαση σημαίνει ‘’κλείνουμε στο σπίτι του αιχμάλωτο, τον φουκαρά τον Έλληνα’’.



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ & ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ
Χειμάρρας 30 546 43 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ: 2310 932420 FAX: 2310 932431
Κινητό: 6983161473
www.paskedi.gr e-mail: paskedi@paskedi.gr
01 Σεπτεμβρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: 23% ΦΠΑ στην Εστίαση σημαίνει ‘’κλείνουμε στο σπίτι του αιχμάλωτο, τον φουκαρά τον Έλληνα’’.
Μέσα σε αυτή την πραγματικά δύσκολη οικονομική συγκυρία, που βιώνει ο Ελληνικός Λαός, ως άμεσοι....
αποδέκτες των επιπτώσεων, εργοδότες, εργαζόμενοι και καταναλωτές, πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να σηκώσουμε τα μανίκια και να ξεκινήσουμε να εργαζόμαστε αλληλοστηριζόμενοι, για να βγούμε, με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες από την κρίση, έτσι ώστε να βγει και η Χώρα μας, το γρηγορότερο δυνατόν, από το τέλμα, που δυστυχώς κάποιοι την οδήγησαν.


Για την σημερινή κατάσταση που βρισκόμαστε, όλοι μας έχουμε μερίδιο ευθύνης, διότι όταν έπρεπε να είμαστε υποψιασμένοι με τους πολιτικούς, εμείς ανυποψίαστα τους ‘’εκλέγαμε’’, δίχως να σκεφτούμε ότι σήμερα, γι’ αυτή μας την επιλογή, θα ‘’κλαίγαμε’’.
Ελπίζουμε να αντέξει η πολύπαθη Χώρα μας και ο Λαός της, τις συνέπειες των νέων οικονομικών δεδομένων και δηλώνουμε συμπαραστάτες, σε όλους τους συναδέλφους μας, στους συνεργάτες μας εργαζόμενους, στους προμηθευτές μας και στο σύνολο των Ελλήνων καταναλωτών, με σκοπό την ταχύτερη δυνατή έξοδο, από τον ‘’ζυγό’’, που μιλιούνια ξένοι κατακτητές δεν κατόρθωσαν να επιβάλλουν σε τούτο το Έθνος, αλλά, τι ειρωνεία…. 300 ‘’Έλληνες’’ το … κατάφεραν. 
Εμείς ως υπεύθυνη Διοίκηση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης, μετά την έκτακτη Συνέλευσή μας, αποφασίσαμε να παρακαλέσουμε όλους τους συναδέλφους μας, 
1) Να αποφύγουν αυξήσεις των τιμών, σε προϊόντα ή υπηρεσίες, να απορροφήσουν τις αυξήσεις του Φ.Π.Α. όσο μπορούν, να βελτιώσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους, προς το καταναλωτικό κοινό, ώστε να συγκρατήσουμε το μεγαλύτερο ποσοστό της πελατείας μας ικανοποιημένο.
2) Να προσπαθήσουν, με νόμιμες διαδικασίες μαζί μας, χωρίς ατομικό και οικογενειακό κίνδυνο, να αλλάξουν τα πράγματα. Ο ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ. προσφεύγει στο ΣτΕ, για Αντισυνταγματικότητα, κατά του άρθρου 34 του Νόμου 3986/2011 και της Εγκυκλίου ΠΟΛ. 1170/5-8-2011 και καλεί όλους τους συναδέλφους , μέλη και μη, ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ, να τον ακολουθήσουν. Κατάθεση δικαιολογητικών μέχρι 30 Νοεμβρίου. Δηλώσεις συμμετοχής στο 2310 932420, 473, 481 ή www.paskedi.gr, διότι οι Νόμοι… αλλάζουν νόμιμα. 
3) Να κλείσουν τα αυτιά τους στις ‘’σειρήνες’’ αποκαταστημένων επαγγελματικά αρχισυνδικαληστών, που διαδίδουν, πάντα κατόπιν εορτής (τυχαίο;) ‘’παύση πληρωμών’’ και απεργιακές κινητοποιήσεις, διότι όταν προκύψουν τα προβλήματα στις επιχειρήσεις και στα σπίτια τους, αυτοί οι ‘’βολεμένοι των εκάστοτε πολιτικών συστημάτων και μελλοντικοί Βουλευτές και Υπουργοί’’ πρώτοι θα τους γυρίσουν τις πλάτες, όπως εξ’ άλλου κάνουν εδώ και χρόνια. Άλλωστε δεν χρειάζεται να παρακινήσεις κάποιους να μην πληρώσουν το Δημόσιο, όταν… ‘’δεν θα μπορούν εκ των πραγμάτων να το πράξουν’’.
4) Να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να ‘’σφραγίσουν’’ τις ταμειακές τους μηχανές και για κάποιες συγκεκριμένες ώρες να ‘’κερνούν’’ τους πελάτες τους συγκεκριμένα είδη όπως, καφέ Ελληνικό, κρασί, αναψυκτικό, κρύο σάντουϊτς κ.α., αλλά ταυτόχρονα προετοιμασμένοι και για ‘’κατέβασμα ρολών’’ σε ανύποπτους χρόνους.
5) Να μην επιτρέψουν την παροχή υπηρεσιών στις επιχειρήσεις τους, ακόμη και σε delivery (εκτός κι αν δηλώσουν τηλεφωνικά άλλο όνομα), σε κανένα πολιτικό πρόσωπο μηδενός εξαιρουμένου, σε ένδειξη ‘’ευγνωμοσύνης’’ για το … ‘’καλό’’ που διέπραξαν, στον χώρο της εστίασης.
6) Σε περίπτωση πρόωρων ή όχι εκλογών, να ξεχάσουν όλοι οι ‘’υποψήφιοι’’ τις ‘’ΤΖΑΜΠΑ’’ και γεμάτες χλιδή προεκλογικές συγκεντρώσεις τους στα καφέ και εστιατόριά μας, προσανατολιζόμενοι πλέον σε αίθουσες Επιμελητηρίων, Δημοτικών επιχειρήσεων ή αλάνες.
Σαν Πανελλήνιος Σύνδεσμος Καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης, φροντίζοντας για το καλό του κλάδου μας, ενημερώνουμε απλά τους Κυβερνόντες αυτού του τόπου, πως δεν θα μας ήταν καθόλου ‘’αρεστό’’ σε δύο μήνες από σήμερα να μετονομασθούμε σε ‘’ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ’’… και ο νοών νοείτω. 


Γραφείο Τύπου ΠΑΣΚΕΔΙ


πηγή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια