Πληρώσαμε 1,5 εκατ. ευρώ για την φύλαξη του GAP στην Δ.Ε.Θ.

Ένα αρκετά μεγάλο κονδύλι εμφανίζεται να έχει ξοδέψει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, άρα η κυβέρνηση εν ολίγοις, για τη γιγάντια κινητοποίηση στη ΔΕΘ. Τα έξοδα έφτασαν στο 1,5 εκατ. ευρώ

Το 1,5 εκατ. ευρώ....
εκτιμάται πως θα φτάσει το κόστος της τεράστιας αστυνομικής επιχείρησης στη Θεσσαλονίκη, κυρίως για την ασφαλή παρουσία του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με ανάρτηση της ηλεκτρονικής σελίδας της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα", ο φετινός προϋπολογισμός για τα μέτρα αυξήθηκε τουλάχιστον κατά 800.000 ευρώ σε σχέση με πέρυσι.
Η εξήγηση για το υπέρογκο αυτό ποσό είναι διπλό.
Αφενός, λόγω του μεγάλου αριθμού των αστυνομικών, οι οποίοι που μετακινήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, αφετέρου λόγω του αυξημένου χρόνου παραμονής τους εκεί.
Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛΑΣ, τα οποία επικαλείται το "Πρώτο Θέμα", ο μέσος όρος παραμονής των αστυνομικών που επιστρατεύτηκαν για την περιφρούρηση της ΔΕΘ, ήταν επτά ημέρες. Σε αυτά προσθέτονται τα έξοδα σε καύσιμα των λεωφορείων που μετακινήθηκαν απ' όλη την Ελλάδα, για να μεταφέρουν τις διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ παράλληλα αυξημένο ήταν και το κόστος της μεταφοράς των δεκάδων δικύκλων των ομάδων ΔΙΑΣ και Δέλτα από την πρωτεύουσα με μεταφορική. αλλά και τα καύσιμα για την κίνηση των δικύκλων επί σχεδόν δέκα ημέρες στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.
Τα έξοδα όμως δεν περιορίζονται σε αυτά που προαναφέρθηκαν.
Στη φετινή επιχείρηση της ΕΛΑΣ δαπανήθηκαν χρήματα και για τη μεταφορά του ειδικού οχήματος εκτόξευσης νερού, αλλά και για τη μεταφορά του κινητού φράχτη.
Επίσης, πληρώθηκαν για τρεις ημέρες στη Θεσσαλονίκη οι εργάτες, δέκα τον αριθμό, οι οποίοι ανέλαβαν να στήσουν τα οδοφράγματα μπροστά από το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο.
Πόσο στοίχισε αυτό;
Μόνο το συρματόσχοινο και το δέσιμο των κιγκλιδωμάτων, το κράτος δαπάνησε 1.800 ευρώ.
http://news247.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια