Το ρεζιλίκι της παιδείας! Χωρίς βιβλία θα αρχίσει η σχολική χρονιά - Από τα 1000 βιβλία έχουν εκτυπωθεί ΜΟΝΟ 59



Οι καθηγητές θα κληθούν να διδάξουν τους μαθητές με φωτοτυπίες των βιβλίων
Όσα έχουν εκτυπωθεί μέχρι τώρα είναι από περσινό χαρτί που περίσσεψε
Ακόμα δεν έχει υπογραφεί η σύμβαση για την προμήθεια του χαρτιού
Στο γυμνάσιο από.... τα 178 βιβλία έχουν εκτυπωθεί μόνο 5
Μεγάλο....
αποδεικνύεται το πρόβλημα με την έλλειψη των βιβλίων όσο πλησιάζουμε στην έναρξη των μαθημάτων της νέας σχολικής χρονιάς.


Αλλεπάλληλες ήταν, μέχρι και απόψε, οι συσκέψεις στο υπουργείο Παιδείας, καθώς δεν έχουν τυπωθεί αρκετοί τίτλοι βιβλίων και σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να ζητηθούν ευθύνες από όσους είχαν αναλάβει να διεκπεραιώσουν το έργο αυτό.


Το υπουργείο παιδείας με εγκύκλιό του που έστειλε απόψε στα σχολεία - σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες - διευκρινίζει ότι οι εκπαιδευτικοί που μπορούν να έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «ψηφιακό σχολείο», μπορούν να παίρνουν και να αξιοποιούν το υλικό που υπάρχει με τον καλύτερο τρόπο (φωτοτυπίες) για τους μαθητές τους, ενώ θα διανεμηθούν και DVD στους μαθητές με τη σχολική ύλη.


Τα βιβλία που είναι έτοιμα και θα διανεμηθούν, έχουν τυπωθεί με όσο χαρτί είχε περισσέψει από τα προηγούμενα χρόνια. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες από τους 183 τίτλους για το δημοτικό σχολείο, έτοιμοι είναι οι 15, για το γυμνάσιο από τους 178 τίτλους είναι έτοιμοι μόνον οι 5, για το λύκειο από τους 207 τίτλους στις αποθήκες βρίσκονται οι 13, ενώ για την τεχνική εκπαίδευση από τους 419 τίτλους έτοιμοι είναι μόλις οι 26.


Τέλος, φαίνεται ότι υπάρχει κι άλλο πρόβλημα με τα σχολικά βιβλία καθώς το ελεγκτικό συνέδριο δεν υπέγραψε ακόμη τη σύμβαση για την προμήθεια του χαρτιού, ενώ σημειώνεται ότι για τα 45 εκατομμύρια τεύχη των 1200 τίτλων σχολικών βιβλίων απαιτούνται 15.000 τόνοι χαρτί, με το συνολικό κόστος να υπολογίζεται στα 26 εκατομμύρια ευρώ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια