Παραδόθηκε ο εμπρηστής της Γλυφάδας


Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε κατοικημένη περιοχή της Γλυφάδας. Πυρκαγιά τα ξημερώματα στην Πάρνηθα. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Έβρος και Μεσολόγγι. Έρχεται βοήθεια από Γαλλία και Ισπανία (Vids)

Νύχτα τρόμου στη Γλυφάδα
Η φωτιά στην Άνω Γλυφάδα τέθηκε υπό έλεγχο λίγο μετά τις 6.30 το πρωί. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Πυροσβεστικής, προκλήθηκαν ζημιές σε αυλές σπιτιών, σε ένα παράπηγμα, μια....
αποθήκη και μια οικοδομή, ωστόσο στο σημείο μεταβαίνουν αξιωματικοί του ανακριτικού τμήματος για να διερευνήσουν καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες η φωτιά οφείλεται σε εμπρησμό.
Λόγω των δυνατών ανέμων που έπνεαν στη περιοχή εντάσεως 5-6 μποφόρ, η πυρκαγιά πήρε διαστάσεις και κινήθηκε προς την Άνω Βούλα και αρκετοί ήταν οι κάτοικοι που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους για να προστατευτούν. Κάποιοι, κυρίως ηλικιωμένοι, λόγω των πυκνών καπνών αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα.
Στην περιοχή επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 15 οχήματα, ενώ δεν αποκλείεται να επιχειρήσουν και εναέρια μέσα προκειμένου να σβήσουν και οι τελευταίες εστίες φωτιάς.
Στο μεταξύ, ατα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται πριν λίγη ώρα ο άνθρωπος που έβαλε τη φωτιά στα ξημερώματα στην Άνω Γλυφάδα καθώς παραδόθηκε μόνος του. Την υπόθεση έχει αναλάβει η ΔΑΕΕ (Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού).
Στο μεταξύ, στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται πριν λίγη ώρα ο άνθρωπος που έβαλε τη φωτιά στα ξημερώματα στην Άνω Γλυφάδα καθώς παραδόθηκε μόνος του. Την υπόθεση έχει αναλάβει η ΔΑΕΕ (Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού).
Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Πάρνηθα
Σε ύφεση βρίσκεται και η φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στους πρόποδες της Πάρνηθας στη περιοχή των Άνω Λιοσίων, κοντά σε νταμάρι και πάνω από τον οικισμό Γεννηματά. Στη μάχη με τις φλόγες παίρνουν μέρος 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 11 ατόμων και αναμένεται να κάνουν ρίψεις νερού αεροσκάφη και ελικόπτερα.
Υπό έλεγχο τέθηκε επίσης στις τρεις τα ξημερώματα δασική πυρκαγιά στην Αργυρούπολη.
Στην υπόλοιπη χώρα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Θεόδωρου Μπούφη τα δημοτικά διαμερίσματα Ευηνοχωρίου και Αγίου Θωμά στο δήμο Μεσολογγίου λόγω της πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή από την Πέμπτη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια