Πανικός και στο Υπουργείο Οικονομικών – Δυσφορία Βενιζέλου για τον «εκλεκτό» του Παπακωνσταντίνου


Την έντονη δυσφορία του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου προκάλεσε η γκάφα του γενικού γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων (του παλιού ΚΕΠΥΟ), Διομήδη Σπινέλλη, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα λανθασμένα στοιχεία για τις επιδόσεις των εφοριών της χώρας, ως προς τους στόχους των εσόδων.
Η εικόνα διάλυσης, που λίγο ως πολύ εμφάνιζαν το στοιχεία για τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό....
του κράτους, άφησε άναυδους τους συνεργάτες του κ. Βενιζέλου, που διαπίστωσαν ότι τα στοιχεία δεν ήταν αληθή, ενώ φούντωσε και η αντίδραση των υπευθύνων των ΔΟΥ.
Ο κ. Σπινέλλης είναι εκλεκτός του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, από τον οποίο τοποθετήθηκε στη γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, χωρίς όμως ποτέ να δικαιώσει τις προσδοκίες του οικονομικού επιτελείου.
Μέχρι και αργά το μεσημέρι της Πέμπτης, ο κ. Βενιζέλος δεχόταν εισηγήσεις από διευθυντές του υπουργείου του να εκδοθεί ανακοίνωση απόρριψης των στοιχείων του κ. Σπινέλλη.
Ο ίδιος μάλιστα ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, με δηλώσεις του σε ραδιόφωνα το πρωί της Πέμπτης, παραδέχθηκε ότι υπήρξαν λάθη και αδικίες.
Κορυφαίο παράδειγμα είναι η ΔΟΥ Ψυχικού, η οποία, καίτοι έχει επιτύχει όλους τους στόχους, εμφανιζόταν στις τελευταίες θέσεις των επιδόσεων!
Μάλιστα, η συγκεκριμένη εφορία έχει υπερκαλύψει τους στόχους (συν 12% στα γενικά έσοδα έναντι στόχου συν 8%, 4,5% αύξηση στα έσοδα ΦΠΑ έναντι στόχου 4% και μείωση 40,2% στα ληξιπρόθεσμα έναντι στόχου 26%).
Ανάλογα λάθη έχουν γίνει σχεδόν και για τις 34 εφορίες, για τις οποίες έδωσε στοιχεία την Τετάρτη η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.
Πρώτο Θέμα

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια