Εκκωφαντικό θόρυβο έκανε η "ηρωϊκή" έξοδος Παμπούκη


Τριγμούς στο κυβερνητικό σχήμα προκαλεί η παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Χάρη Παμπούκη. Ο κ.Παμπούκης οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις που έκανε στη ΝΕΤ, όπου είχε ζητήσει την επανασύσταση του υπουργείου Ναυτιλίας.

Κάποιοι ωστόσο περίμεναν....

οτι ο κάποτε εξ' απορρήτων του πρωθυπουργού θα έκανε ηρωϊκή έξοδο. Ο άνθρωπος που είχε μεσολαβήσει - λένε - για να πάει το δαχτυλίδι από τον Σημίτη στον Παπανδρέου, ήθελε να φύγει αλλά να υπάρχει και αφορμή.

"Ο Χάρης έψαχνε αφορμή για να φύγει", έλεγε κυβερνητικό στέλεχος. "Εδώ και καιρό ψαχνόταν αφού ήταν απομονωμένος από το πρωθυπουργικό περιβάλλον. Δεν είχε κρύψει την ενόχλησή του μετά την απομάκρυνσή του από το υπουργείο Επικρατείας και μάλιστα δεν είχε καμμία επαφή με τους συναρμόδιους υπουργούς στον τομέα που είχε αναλάβει".
Κάποιοι το πάνε και παραπέρα λέγοντας οτι μπορεί μεν να του είχαν ανατεθεί αρμοδιότητες για τον τομέα των επενδύσεων και τις επαφές με κεφάλαια και χώρες του εξωτερικού (όλοι θυμούνται τις επαφές στο Κατάρ) όμως τίποτα από αυτά δεν προχωρούσε γιατί "κάποιοι" φρόντιζαν στην πορεία να τορπιλίσουν κάποιο από τα βήματα...

Δεκτή η παραίτηση - Στον Μ.Χρυσοχοϊδη οι αρμοδιότητες


Η παραίτηση έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος. Ο πρωθυπουργός τον ευχαρίστησε για την προσφορά του στο έργο της κυβέρνησης, αναφέρεται στη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τις αρμοδιότητες του κ. Παμπούκη θα ασκεί, "επί του παρόντος", ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια