Ελλειμμα σοβαρότητας


Σε μια χώρα στην οποία η επίσημη ανεργία ξεπερνά το 16%, κάθε λογικός άνθρωπος θα περίμενε ότι οι αρμόδιοι, υπουργός, πρωθυπουργός και σύμβουλοι, ων ουκ έστιν αριθμός, θα έσκυβαν με ζέση στο πρόβλημα και θα έπαιρναν κάποια, στοιχειώδη έστω, μέτρα για την αντιμετώπισή του.
ΟΧΙ στην Ελλάδα! Η μόνη, ουσιαστικά, συμβολή του υπουργού Εργασίας, υποτίθεται, Γ. Κουτρουμάνη ήταν....
η εκτίμηση ότι «ειδικά ο χειμώνας που έρχεται θα είναι ο δυσκολότερος σε σχέση με την ανεργία». Τα υπόλοιπα, ότι «θα ενισχύσουμε τα προγράμματα στήριξης της εργασίας», αποδεικνύονται επί της ουσίας φούμαρα.


ΓΙΑΤΙ με λογύδρια και σχόλια πολιτική δεν γίνεται, ούτε βρίσκονται λύσεις για λαούς και χώρες. Μόνο επικοινωνιακά κολπάκια ξεδιπλώνονται, αλλά με τέτοια δεν πάει μακριά η βαλίτσα. Τον εκφυλισμό των πολιτικών οργανισμών αποδεικνύουν και τον πολιτικό χρόνο που τελειώνει σηματοδοτούν.


ΚΑΤΑ τον μαστρο-Γιάννη και τα κοπέλια του, λένε οι απλοί άνθρωποι. Πώς να περιμένεις πολιτική ουσίας και έργο από τους υπουργούς, όταν ο πρωθυπουργός, σε ρόλο σχολιαστή και αυτός, δηλώνει στους «κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς» ότι το πρόβλημα της ανεργίας είναι «ένα από τα μεγαλύτερα που έχει και θα έχει η χώρα μας τους επόμενους μήνες» και η μόνη δέσμευσή του είναι πως «σε αυτό το θέμα θα εστιάσουμε τις ενέργειες και τις δράσεις μας».


ΦΡΟΝΙΜΩΣ ποιών όμως, καθώς γνωρίζει από... πρώτο χέρι τα ελλείμματα της κυβέρνησης και του κόμματός του και τα περιορισμένα όρια του πολιτικού του προσωπικού, δεν μπήκε στον κόπο να περιγράψει έστω τις «ενέργειες» και τις «δράσεις».


ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ, όμως, που υπαινικτικά έδωσε μας προετοιμάζει για τα χειρότερα. Οπως είπε, «από τη μια είναι το επενδυτικό κλίμα και από την άλλη το όλο σύστημα προστασίας, κατάρτισης και στήριξης των ανέργων σ' αυτή τη φάση».


ΤΗΝ ΕΓΝΟΙΑ τους για την προστασία των εργαζομένων την έχουμε δει εδώ και καιρό με το σταδιακό αλλά προσεκτικά σχεδιασμένο γκρέμισμα κάθε νόμου που κρίθηκε «φιλικός» για τον κόσμο της εργασίας. Την αδιαφορία τους για στήριξη τη διαπιστώνουμε καθημερινά όλοι μας. Τι μένει; Η κατάρτιση! Ιδού νέο πεδίον δόξης λαμπρό για λαμόγια παντός καιρού, που θα ξαναροκανίσουν κονδύλια για σεμινάρια δίνοντας ψίχουλα ελπίδας στους καταρτιζόμενους.


ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ πάντως ο πρωθυπουργός το είπε με το «καλημέρα» στους εκπροσώπους όλων αυτών των φορέων που «άκουσε» χθες: «Ξέρετε, τόνισε, ότι σας θεωρούμε -και ιδιαίτερα σε αυτή τη φάση- συνεργάτες»! Οι εργαζόμενοι συνεργάτες του πρωθυπουργού και του ΣΕΒ, οι αγρότες συνεργάτες της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών και δεν συμμαζεύεται.


ΕΧΕΙ όμως ένα μικρό δίκιο. Μόνο με μια τέτοια «συγκυβέρνηση» μπορεί να τη σκαπουλάρει η κυβέρνηση.

delipetros@enet.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια