Πέναλτι αξίας... 5 εκατ. ευρώ!

Ο σούπερ Λεονάρντο σφράγισε την εξαιρετική του απόδοση στην Τιφλίδα (1-1) με γκολ από το σημείο του πέναλτι (111'), που κέρδισε ο πολύ καλός Γκούντγιονσεν και έστειλε την ΑΕΚ στους ομίλους του Europa League!



Πώς τα φέρνει όμως έτσι η ζωή... Ο ποδοσφαιριστής Λεονάρντο που παραχωρούνταν από την ΑΕΚ με τη μορφή δανεισμού ως αντάλλαγμα σε όλες τις ομάδες της Ελλάδας (και όχι μόνο) προκειμένου να προχωρήσει η εκάστοτε μεταγραφική υπόθεση που απασχολούσε την Ενωση ήταν το πρόσωπο εκείνο που χάρισε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στην ομάδα την πρόκριση στους ομίλους του Europa League και ταυτόχρονα 5 εκατ. ευρώ στο ταμείο της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ.
Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Ντιναμό στην Τιφλίδα στο 64΄ στη θέση του (κακού) Λυμπερόπουλου και άλλαξε όλη την εικόνα της ομάδας προς το καλύτερο. Μόλις τρεις καλές στιγμές είχε η Ενωση σε μία τραγική σε απόδοση βραδιά και στις δυο συμμετείχε ο Λεονάρντο.
Σε ό,τι αφορά το ματς πάντως, το μόνο δεδομένο είναι πως η ΑΕΚ πρέπει να κρατήσει την πρόκριση και όλοι μαζί που βρίσκονται στο ποδοσφαιρικό τμήμα να στρωθούν στη δουλειά γιατί η ομάδα έτσι δεν πάει πουθενά... Τραγική στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα αν δεν έδιναν χώρο οι Γεωργιανοί ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά.
Μπορεί το πρώτο πράγμα που ζητάει ένας προπονητής από τους ποδοσφαιριστές του σε ρεβάνς ευρωπαϊκού αγώνα να είναι πως δεν πρέπει να επηρεαστούν από την έδρα και να αποφύγουν τα εύκολα λάθη και το γρήγορο γκολ (ειδικά αν στο πρώτο ματς η ομάδα του έχει κερδίσει 1-0), ωστόσο όταν πρόκειται για την ΑΕΚ τα δεδομένα και απλά δεν είναι και αυτονόητα...
Ετσι προτού καλά, καλά συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης στην Τιφλίδα η Ντιναμό με πρωταγωνιστή τον Κοσκχάτζε κατάφερε να φέρει την υπόθεση πρόκριση στα ίσα σκοράροντας έπειτα από το λάθος του Κώστα Μανωλά (που τον έχασε) και ένα υπέροχο πλασέ στον... ουρανό της εστίας του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου.
Κι επειδή η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται οι «κιτρινόμαυροι» φρόντισαν να δικαιώσουν τον θυμόσοφο λαό μας και δεν κατάφεραν σε όλη τη διάρκεια του πρώτου 45λεπτου να απειλήσουν ουσιαστικά την αντίπαλη εστία αν εξαιρέσουμε ένα απ' ευθείας χτύπημα φάουλ του Χοσέ Κάρλος.
Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ επηρεάστηκε από το γρήγορο τέρμα που δέχτηκε και δεν κατάφερε να αποδείξει ότι υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο. Τραγική επικοινωνία μεταξύ των τριών γραμμών που είχαν τεράστιες αποστάσεις, κανένα σχέδιο και πλάνο ανάπτυξης, προβληματική ανασταλτική λειτουργία και κάκιστη συνεργασία μεταξύ των Μανωλά και Κάλα που έκαναν... συναγωνισμό λαθών στο γήπεδο της Ντιναμό. Αυτή ήταν η εικόνα της ΑΕΚ στο πρώτο 45λεπτο που πήγε στα αποδυτήρια με το 1-0 σε βάρος της και μάλλον θα πρέπει οι «κιτρινόμαυροι» να αισθάνονταν ικανοποιημένοι αφού ο Γιάννης Αραμπατζής....
(είχε περάσει στο 36΄ στη θέση του Κωνσταντόπουλου που τραυματίστηκε και αποχώρησε) στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου σταμάτησε την κεφαλιά του Γιάνγκουε...
Στο δεύτερο ημίχρονο και μετά την είσοδο του Λεονάρντο στο χορτάρι (αντί του Λυμπερόπουλου) η ομάδα ανέβασε ρυθμό χάρη στις ατομικές ενέργειες του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού. Οι «κιτρινόμαυροι» απείλησαν δυστυχώς μόλις δυο φορές επί της ουσίες χάρη στην κεφαλιά του Γκούντγιονσεν έπειτα από το γύρισμα του Λεονάρντο (στο 75΄) και έπειτα (στο 76΄) ο Λεό απείλησε με σουτ (και ο Λαγός)... Αυτό ήταν όλο. Αν εξαιρέσουμε αυτές τις δυο καλές στιγμές για την ΑΕΚ στο δεύτερο 45λεπτο δεν υπήρχε τίποτα το ενδιαφέρον στο γήπεδο της Ντιναμό εκτός από τη... σύρραξη μεταξύ παικτών και πάγκων τα μέλη των οποίων αντάλλαξαν πολλά... γαλλικά και λίγο έλειψε να έρθουν στα χέρια.
Με αυτά και μ' αυτά περάσαμε στην παράταση με την ΑΕΚ να συνεχίζει να πιέζει χάρη στη συνεχή κίνηση του Λεονάρντο και τις προσωπικές του ενέργειες και την καλή απόδοση του Γκούντγιονσεν. Οι δυο πρωταγωνίστησαν στο γκολ που σημείωσε η ομάδα στο δεύτερο μέρος της παράτασης για να χαρίσουν στην ομάδα την πρόκριση: έπειτα από κάθετη πάσα στον Ice Man που κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας της Ντιναμό, ο Κακουμπάβα τον ανέτρεψε πριν στείλει την μπάλα στο πλεκτό, ο διαιτητής σφύριξε πέναλτι και σωστά απέβαλλε τον αμυντικό της Ντιναμό. Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Λεονάρντο που ψάρεψε τον Λόρια, σκόραρε (1-1) και χάρισε στην ΑΕΚ την πρόκριση και μαζί τα 5 (περίπου) εκατ. ευρώ που θα κερδίσει η ομάδα-εταιρεία από τη συμμετοχή της Ενωσης στους ομίλους του Europa League.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια