Ξεκινά η διαδικασία του «roll over»


Η προηγούμενη εβδομάδα ολοκληρώθηκε μέσα σε ένα πανηγυρικό κλίμα, αμέσως μετά την ιστορική απόφαση  της Ευρωζώνης να συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα και να ξεκινήσει μια νέα διαδικασία θωράκισης του ευρωσυστήματος.

Από τώρα και μετά όμως ξεκινά η....

ουσιαστική «μάχη» της Ευρώπης με το χρόνο και  με τις αγορές, καθώς καλούνται  οι Ευρωπαίοι ιθύνοντες να περάσουν από τις λεκτικές δεσμεύσεις στις πράξεις.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, καλούνται να υλοποιήσουν, σε διάστημα λίγων εβδομάδων, τουλάχιστον ένα σκέλος των αποφάσεων τους, αυτό που αφορά στην ανταλλαγή των παλαιών ελληνικών ομολόγων με τα νέα, που θα έχουν ολοκληρώσει με τη σύμπραξη των ιδιωτών επενδυτών.

Κι όπως δήλωσε στο πρακτορείο Reuters υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ΕΕ  «αυτή η διαδικασία σχεδιάζεται να ξεκινήσει στα τέλη του Αυγούστου, να πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε όλη την Ευρώπη και να διαρκέσει το μίνιμουμ δυνατό χρόνο»!

Ειδικά αυτή η  τελευταία παράμετρος είναι εξόχως σημαντική, καθώς αναμένεται να αποτελέσει και τη βασική αιτία αρχικώς για την τοποθέτηση της χώρας μας σε καθεστώς επιλεκτικής ή περιορισμένης χρεοκοπίας και στη συνέχεια για την έξοδο από αυτήν -για την ακρίβεια, αυτό θα καθοριστεί από τη διάρκεια της διαδικασίας τελικής συμφωνίας των ιδιωτών ομολογιούχων για το roll over.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια