Φίλε που θα πάτε διακοπές;… Διακοπές είσαι τρελός δεν υπάρχει σάλιο.

Αυτή ήταν η απάντηση που μου έδωσε φίλος στην ερώτηση τι θα κάνει και που θα πάει το δεκαήμερο, γιατί για τόσες ημέρες μιλάμε πλέον, της άδειας του. Μια απάντηση που δεν διαφέρει από αυτήν που δίνουν έξι στους δέκα Έλληνες στο συγκεκριμένο ερώτημα.
Και αν κάποιοι θεωρούν....
πως οι διακοπές είναι πολυτέλεια, τότε ξεχνούν το βασικό κανόνα που λέει πως κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να δουλεύει ακατάπαυστα αρκετούς μήνες χωρίς ένα ενδιάμεσο διάλειμμα, γιατί πολύ απλά κανένας άνθρωπος δεν είναι μηχανή. Άσχετα με το αν οι δανειστές μας θέλουν να μας μετατρέψουν σε μηχανές αποπληρωμής χρέους.
Από την άλλη θα μου πείτε, πώς να πάμε διακοπές αφού δεν έχουμε δουλειά; Για εμάς είναι όντως πολυτέλεια. Δεν θα διαφωνήσω καθόλου μαζί σας, αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι έτσι όπως τα έκαναν, η έκφραση οι διακοπές είναι πολυτέλεια δεν αφορά μόνο τους ανέργους αλλά και τους εργαζόμενους.
Το αποτέλεσμα της όλης κατάστασης είναι να «βουλιάξουν» τα χωριά και οι τόποι καταγωγής των περισσοτέρων, οι οποίοι μην έχοντας τίποτα καλύτερο να κάνουν θα επισκεφτούν γονείς, παππούδες, γιαγιάδες, θείους και θείες, προκειμένου να εξασφαλίσουν λίγες ημέρες ξεκούρασης.
Από την άλλη όμως πλευρά του νομίσματος, η τουριστική μας βιομηχανία, που εδώ και χρόνια θεωρεί τον Έλληνα ως τον καλύτερο πελάτη, θα δεχθεί ένα ισχυρό πλήγμα στο οποίο έρχονται σαν κερασάκι στην τούρτα οι συνεχόμενες ακυρώσεις από το εξωτερικό λόγο των γνωστών καταστάσεων στη χώρα μας.
Έτσι οι επιπτώσεις δεν θα είναι μόνο οικονομικές αλλά και κοινωνικές. Η αλήθεια είναι πως αρχίζουμε να μου θυμίζουμε κάποιες πανέμορφες σε τοπία και φυσικό κάλως χώρες, των οποίων οι πολίτες όμως διακοπές δεν κάνουν, αλλά οι πατρίδες τους αποτελούν τους ποιο ωραίους προορισμούς για εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες, από όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη.
Παρόλα αυτά αν οι πολιτικοί μας θεωρούν πως όλοι μας βρισκόμαστε σε περίοδο θερινής ραστώνης, μάλλον γελιούνται διότι έτσι όπως τα έκαναν θα είμαστε εδώ και θα παρακολουθούμε από κοντά όλα όσα ελπίζουν πως θα «περάσουν» μέσα στο καλοκαίρι.
newstoday.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια