Τώρα δηλαδή, θα κυβερνήσει ο Γιώργος;

Ζορό
Εντάξει, καλά τα πανηγύρια, τα χειροκροτήματα και η αισιοδοξία, αλλά μήπως πρέπει σιγά σιγά και να δουλεύουμε; Πόση πίστωση χρόνου να δώσει κανείς στην κυβέρνηση, αφού τόσους μήνες τώρα μόνο πειραματίζεται!
Εντάξει, να αναγνωρίσουμε όλοι....
οι Έλληνες ότι τα "ταξιδάκια" όλο αυτό το διάστημα έπιασαν τόπο. Και πήραμε την... ασπιρίνη που χρειαζόμασταν από τη σύνοδο κορυφής, μαζί και παράταση ζωής.
Όμως, είναι προφανές ότι από εδώ και μπρος ξεκινάνε τα δύσκολα. Και για εμάς, αλλά κυρίως για τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς του οι οποίοι θα πρέπει να προχωρήσουν στις μεταρρυθμίσεις και στην τήρηση των σκληρών μέτρων.
Το ερώτημα που εύλογα έχει κάνεις όμως, με τέτοια κοινωνική αναταραχή και με περισσότερους αγανακτισμένους στη πλατεία από Σεπτέμβρη, η κυβέρνηση θα μπορέσει να συνεχίσει;
Κατακαλόκαιρο και ο τουρισμός δέχεται πλήγμα από τις κινητοποιήσεις των οδηγών ταξί. Τελευταία στιγμή και οι ναυτεργάτες πήραν πίσω την απόφαση για απεργίες. Και τα κλειστά επαγγέλματα που έρχονται να... διαμαρτυρηθούν.
Κι αν δεν αντέξει και πάει σ' εκλογές, πόσο θα επηρεάσει αυτό την αξιοπιστία της χωράς μας με τους γνωστούς οίκους να μας περιμένουν στη γωνία.
Η κυβέρνηση πρέπει αμέσως μετά τη θερινή ραστώνη, να κάνει ένα και μόνο πράγμα. Να φροντίσει για την ανάπτυξη. Να φροντίσει να "πέσουν" λεφτά στην αγορά για να κινηθεί.
Να υπάρχει ανάπτυξη και να καλυφθούν θέσεις εργασίας μειώνοντας το σημερινό, εφιαλτικό νούμερο της ανεργίας.
Αλλά το κυριότερο! Να φροντίσει να πατάξει τη φοροδιαφυγή. Να τα βάλει επιτελούς με εκείνους, που ακόμα και μέσα στην κρίση έκαναν πάρτι!
Μονό έτσι θα σωθεί η παρτίδα. Γιατί αν κάνει το λάθος ο Γιώργος και πάει σ' εκλογές! Μαύρα φίδια.
Κι ο Σαμαράς, από εκεί πρέπει να ξεκινήσει. Να αφήσει μικροκομματικές κόντρες και να δεσμευτεί αυτά τα δυο βασικά πράγματα. Ανάπτυξη και δίκαιη κατανομή των φόρων.
Αλλιώς και οι δυο θα βλέπουν την... πλάτη του πρώτου κόμματος: των αγανακτισμένων!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια