ΟΣΛΟ: Στα Δικαστήρια ο μακελάρης - Ποιος ο Ελληνας σύνδεσμός του


Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και εκατοντάδες δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο στο δικαστήριο του Όσλο όπου από τις 14:46 (ώρα Ελλάδας) έχει μεταφερθεί για να απολογηθεί ο Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, ο άνθρωπος που την περασμένη Παρασκευή αιματοκύλισε τη Νορβηγία.

Μόλις έγινε αντιληπτός....
από το πλήθος που είχε από νωρίς συγκεντρωθεί στο δικαστήριο, ο μακελάρης αποδοκιμάστηκε έντονα. «Πρόδωσες την πατρίδα σου» και «καταραμένε προδότη» του φώναζε το πλήθος, ενώ χτυπούσαν και το αυτοκίνητο που -πιστεύεται- ότι τον μετέφερε.
«Όλοι εδώ τον θέλουν νεκρό», δήλωσε ο ένας από τους τρεις ή τέσσερις ανθρώπους που χτυπούσαν το αυτοκίνητο!
Κατά την ακροαματική διαδικασία, ο δικαστής Κιμ Χέγκερ αναμένεται να αποφασίσει να τεθεί ο κατηγορούμενος υπό προσωρινή κράτηση. Οι εισαγγελικές αρχές θα ζητήσουν να διπλασιαστεί ο χρόνος κράτησής του στους δυο μήνες, από έναν που είναι τώρα.
Ο 32χρονος δράστης προσπάθησε να θέσει τους όρους του πριν παρουσιαστεί στο δικαστήριο: ήθελε ανοιχτή ακρόαση και να φοράει στολή. Ήθελε -όπως μετέφερε μέσω του δικηγόρου του- να πει στον νορβηγικό λαό γιατί θέρισε 93 ζωές. Το δικαστήριο δεν δέχτηκε, η ακρόαση θα είναι κλειστή για το κοινό και τους δημοσιογράφους.
Ο Έλληνας «ναΐτης»
Στο μανιφέστο των 1.500 σελίδων που ανέβασε στο δικαστήριο ο Μπρέιβικ υπάρχει αναφορά στην ιστορία της Ελλάδας, στον Θουκυδίδη, στη συνεισφορά του ελληνικού πολιτισμού στον ευρωπαϊκό, ενώ χαρακτηρίζει τη Μικρασιατική Καταστροφή «γενοκτονία των Ελλήνων».

Σύμφωνα μάλιστα με τον Νορβηγό μακελάρη ανάμεσα στα ιδρυτικά μέλη του νέου Τάγματος των Ναΐτών Ιπποτών είναι και ένας Έλληνας. Το νέο Τάγμα των Ναΐτών φέρεται να ιδρύθηκε στο Λονδίνο το 2002. Άλλα ιδρυτικά μέλη είναι εκτός από τον Μπρέιβικ και τον Έλληνα, δυο Βρετανοί, ένας Γάλλος, ένας Γερμανός, ένας Ολλανδός, ένας
Ρώσος, ένας Σέρβος.
dete.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια