Σπάει τη σιωπή της η καμαριέρα!

Σε συνέντευξή της στον ιστότοπο του περιοδικού Newsweek, η καμαριέρα του ξενοδοχείου Sofitel στη Νέα Υόρκη που κατηγορεί τον πρώην γενικό διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν ότι αποπειράθηκε να τη βιάσει, είπε ότι της φάνηκε πως είναι «τρελός» και της επιτέθηκε μόλις μπήκε στο δωμάτιο όπου διέμενε.
Η Ναφισάτου Ντιαλό έδωσε....
στο περιοδικό και στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC News την άδεια να την κατονομάσουν.
«Έβλεπα το Channel 7, και λένε αυτός είναι ο τύπος - και ότι θα γίνει ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας... Και σκέφτηκα ότι θα με σκοτώσουν», είπε.
Είναι η πρώτη φορά που η 32χρονη μετανάστρια από τη Γουινέα μίλησε στα ΜΜΕ αφότου προκάλεσε σάλο διεθνώς όταν κατηγόρησε το Στρος Καν ότι αποπειράθηκε να τη βιάσει την 14η Μαΐου.
Το τηλεοπτικό δίκτυο ανακοίνωσε ότι θα μεταδώσει μια συνέντευξη με τη Ντιαλό το πρωί της Δευτέρας.
«Θέλωνα αποδοθεί δικαιοσύνη. Θέλω να πάει στη φυλακή», ανέφερε η Ντιαλό σε αποσπάσματα της συνέντευξής της που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο την Κυριακή.
«Θέλω να μάθει ότι υπάρχουν μερικά μέρη όπου δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα λεφτά σου, δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις την δύναμή σου όταν κάνεις κάτι σαν κι αυτό», πρόσθεσε.
Το ABC News ανέφερε πως η Ντιαλό παραδέχθηκε πως έκανε «λάθη», πρόσθεσε όμως ότι αυτό δεν πρέπει να σταματήσει τους εισαγγελείς.
«Ποτέ δεν ήθελα δημοσιότητα αλλά δεν έχω επιλογή. Τώρα πρέπει να μιλήσω δημόσια. Το έχω ανάγκη, για μένα.Πρέπει να πω την αλήθεια... Εξ αιτίας του με αποκαλούν πόρνη», πρόσθεσε, αναφερόμενη στο Στρος Καν.
Η Ντιαλό, που σύμφωνα με το Newsweek συμφώνησε να φωτογραφηθεί για την έκδοση της επόμενης εβδομάδας, είπε πως ο Στρος-Καν «μου φάνηκε τρελός».
Ο 62χρονος Στρος-Καν έχει επανειλημμένα διαψεύσει τις κατηγορίες σε βάρος του.
Σε ανακοίνωσή τους που διένειμαν στα ΜΜΕ, οι δικηγόροι του χαρακτήρισαν τη συνέντευξη μια ύστατη προσπάθεια από μέρους της Ντιαλό να αποσπάσει χρήματα από τον πελάτη τους.
Είναι «η πρώτη ενάγουσα στην ιστορία που διεξάγει μια εκστρατεία στα ΜΜΕ για να πείσει έναν εισαγγελέα να ασκήσει δίωξη εναντίον ενός ανθρώπου από τον οποίο θέλει χρήματα», ανέφεραν οι δικηγόροι Μπέντζαμιν Μπράφμαν και Ουίλιαμ Τέιλορ.
«Οι δικηγόροι της και οι σύμβουλοί της για θέματα δημόσιων σχέσεων έχουν ενορχηστρώσει ένα χωρίς προηγούμενο αριθμό γεγονότων για τα μέσα ενημέρωσης... ώστε να πιέσουν τους εισαγγελείς για την υπόθεση, αφού αναγκάστηκε να παραδεχθεί τις προσπάθειές της να τους παραπλανήσει».
Η συνέντευξη δημοσιεύεται μετά την αμφισβήτηση της αξιοπιστίας της Ντιαλό, αφού εισαγγελείς αποκάλυψαν πως είχε πει ψέματα στις αρχές πολλές φορές- φέρεται να κατασκεύασε μια ιστορία περί ομαδικού βιασμού της στη Γουινέα για να της παραχωρηθεί άσυλο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ακόμα, άλλαξε την εκδοχή της αφήγησής της για το τι συνέβη μετά τη σεξουαλική επίθεση που κατήγγειλε.
Η γαλλική εφημερίδα France Soir ανέφερε ότι ο Νταβίντ Κουμπί, ο δικηγόρος της γαλλίδας συγγραφέως Τριστάν Μπανόν η οποία κατηγορεί το Στρος Καν για σεξουαλική επίθεση εναντίον της το 2003, συναντήθηκε με τη Ντιαλό και «εντυπωσιάστηκε από το κουράγιο της».
Η επόμενη ακρόαση για την υπόθεση θα γίνει την 1η Αυγούστου.
newsbomb.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια