Αποκαλυπτήρια με πεντάρα για τη... νέα ΑΕΚ!



Νικηφόρο ήταν το πρώτο φιλικό για την ΑΕΚ στο Τόπλιτσε της Σλοβενία με αντίπαλο την Οντράντσι την οποία νίκησε με 5-0. Ο ηγέτης Κάρλος, ο διαφορετικός Χέλγκασον και ο MVP Νικολτσής.

Σίγουρα ο αντίπαλος δεν....
βοηθάει στον να βγούνε κάποια συμπεράσματα, αλλά από την άλλη δεν παύει να είναι το πρώτο φιλικό της ΑΕΚ με τους παίκτες παρά τα όποια προβλήματα (φυσιολογικά για την εποχή) να βγάζουν πολλές φάσεις δουλεμένες από την προπόνηση.

Ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την ομάδα πάνω στο 4-2-3-1 δοκιμάζοντας σχεδόν όλους τους παίκτες και σίγουρα έμεινε ικανοποιημένος από τον βαθμό που οι παίκτες παρουσίασαν αρκετά από την δουλειά που γίνεται στην Σλοβενία.
Γήπεδο: Έδρα της Οντράντσι

Καιρός: Βροχερός

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

ΑΕΚ (πρώτο ημίχρονο): Κωνσταντόπουλος, Κοντοές, Καραμπελας, Μανωλάς, Χέλγκασον, Γκέντσογλου, Κλωναρίδης, Σιαλμάς, Χοσέ Κάρλος, Κατσέτης, Μπέλεκ.

ΑΕΚ(δεύτερο ημίχρονο): Μοσχονάς, Δέλλας, Αγκιριμπά, Εγγλέζου, Κοντοές (60' Τσουκαλάς), Μάκος, Γκέντσογλου (69' Καφές), Λεονάρντο, Μπερνς, Γκερέιρο, Νικόλτσης.

Οντράντσι: Μ.Γκονγκ, Τζ.Ντουχ, Τζ.Γκονγκ, Ντούκονιτς, Μιλίναριτς, Ζερντίν, Ζέρνεκ, Κάλετς, Τ.Ντουχ, Τόμπα, Γκόσταν.

Σκόρερ: Κάρλος 32', Νικόλτσης 50', Γκερέιρο

Το πρώτο ημίχρονο

Η ΑΕΚ ξεκίνησε μουδιασμένη, όπως ήταν απόλυτα φυσιολογικό, αλλά από το πρώτο λεπτό είχε τον έλεγχο του αγώνα απέναντι στην αδύναμη αντίπαλο της. Υπήρχαν αρκετές λάθος πάσες από μια ομάδα που είχε για πρώτη φορά στη σύνθεση της 7 νεοαποκτηθέντες παίκτες.

Θετικό στοιχείο που έκανε τον Μανόλο Χιμένεθ να χαμογελάει, ήταν η συγκέντρωση των παικτών της ΑΕΚ που παρά τα λάθη δεν έχαναν καθόλου τις θέσεις τους.

Στα πρώτα 20 λεπτά η ΑΕΚ δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια αξιόλογη φάση, πλην της προσπάθειας του Μπελέκ στο 17', όταν έσπασε το οφσάιντ από πάσα του Καράμπελα, αλλά η λανθασμένη απόφαση του Καμερουνέζου να γυρίσει την μπάλα πίσω, χάλασε την φάση.

Στη συνέχεια ο δικέφαλος ανέβηκε με μπροστάρη τον Χοσέ Κάρλος που έδειξε ηγετικές αρετές και δημιούργησε κινδύνους στην αντίπαλη άμυνα. Στο 27' ο νεαρός Κλωναρίδης αφού πέρασε με εξαιρετική ενέργεια τον προσωπικό του αντίπαλο, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Επιβράβευση Κάρλος με γκολ

Ο Ισπανός μέσος ήταν αυτός που πέτυχε το πρώτο γκολ της σεζόν για την ΑΕΚ (έστω και σε φιλικό) με μια εξαιρετική ενέργεια που δείχνει από την συνολική του παρουσία στο Τόπλιτσε πως δεν θα... λείψει ο Σκόκο από τους φίλους της ΑΕΚ.

Στο 32ο λεπτό, η ΑΕΚ βγήκε από τα αριστερά, με τον Καράμπελα να δίνει κάθετη πάσα στον Σιαλμά με τον επιθετικό της Ένωσης να βγάζει την σέντρα, ο Μπελέκ να μην την βρίσκει με το κεφάλι και ο Κάρλος να γίνεται ο τελικός αποδέκτης, να ξεπερνάει με όμορφη ενέργεια δύο αντιπάλους και να πλασάρει ανοίγοντας το σκορ, 1-0.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου η ΑΕΚ έχασε μια ακόμα ευκαιρία με τον Σιαλμά, ο οποίος τροφοδοτήθηκε μετά από προσωπική ενέργεια του Καράμπελα, αλλά το σουτ του πρώην άσου του ΠΑΣ Γιάννενα, έφυγε λίγο άουτ.

Ποιοί ξεχώρισαν από τους νέους;

Αν εξαιρέσουμε φυσικά τον Χοσέ Κάρλος που δείχνει πως η ΑΕΚ χτύπησε "φλέβα" χρυσού, σε απόδοση των ακολούθησαν οι Χέλγκασον και Κλωναρίδης. Ο Ισλανδός παρότι στις προπονήσεις δείχνει μαγκωμένος, στον σημερινό αγώνα ήταν εξαιρετικός στο ψηλό παιχνίδι, καθαρίζοντας όποια φάση δημιουργήθηκε, ενώ έδειξε και τσαμπουκά. Διαφορετικό πρόσωπο από τι μας έχει συνηθίσει.

Όσον αφορά τον νεαρό Κλωναρίδη, ήταν πολύ καλός στον χώρο του κέντρου και δείχνει πως έχει μπροστά του ένα λαμπρό μέλλον. Πρώτος στην μπάλα, έβγαλε τρεξίματα, σωστές πάσες και γενικά ένα πολύ καλό πρόσωπο.

Δεύτερο ημίχρονο, καταιγίδα η ΑΕΚ

Στην επανάληψη ο Μανόλο Χιμένεθ άλλαξε τους 9 από τους 11, με τους Γκέντσογλου και Κοντοέ να παραμένουν στην 11αδα. Η ομάδα μπήκε δυνατά και στο 47' έχασε μοναδική ευκαιρία με τον Αγκιρίμπα μετά από πάσα του Μπερνς.

Ότι δεν έκανε ο υψηλόσωμος μέσος το πέτυχε στο 50' ο Κλωναρίδης, αφού πίεσε τον αντίπαλο του στην αντίπαλη άμυνα, του έκλεψε την μπάλα, πέρασε και τον τερματοφύλακα και έκανε το 2-0.

Οι παίκτες του Μανόλο είχαν περισσότερο κέφι στην επανάληψη και συνέχισαν να ανεβάζουν τον ρυθμό τους με αποτέλεσμα να γίνουν μόνιμοι... κάτοικοι στην αντίπαλη εστία.

Στο 63' ο Νικόλτσης έκανε κάθετη μπαλιά προς τον Γκερέιρο και ο βραζιλιάνος με σπριντ, τσίμπησε την μπάλα και πλάσαρε κάνοντας το 3-0. Πέντε λεπτά αργότερα ο Γκέντσογλου συνεργάστηκε άψογα με τον Νικολτσή παίζοντας το 1-2, μπαλιά του τελευταίου και ο Λεονάρντο τσιμπάει την μπάλα και πλασάρει, 4-0.

Νωρίτερα ο Νικολτσής έκανε τρομερή ενέργεια, αλλά το ανάποδο ψαλιδάκι που επιχείρησε κατέληξε άουτ.

Εβδομηκοστό λεπτό και ο Μπερνς ανατρέπεται μέσα στην αντίπαλη περιοχή με τον διαιτητή της αναμέτρησης να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Εκτελεστής ο Καφές και 5-0. Κάπου εκεί κάτι το φως που άρχισε να λιγοστεύει κάτι η κούραση, ο ρυθμός έπεσε και το ματς τελείωσε με την ΑΕΚ να κάνει έναν υγιεινό περίπατο. Λίγο πριν το τέλος, ο Γκερέιρο είχε δοκάρι.

Μικρά - Μικρά

* Περίπου 250 άτομα στο γήπεδο με την διοίκηση της Σλοβένικης ομάδας να κόβει εισιτήρια καθώς η παρουσία της ΑΕΚ είναι σημαντικό γεγονός για την ομάδα της τρίτης κατηγορίας της χώρας.

* Εκτός αποστολής λόγω μικροπροβλημάτων ο Μανόλο Χιμένεθ άφησε τους: Λαγό, Μπουγαΐδη, Κάλα, Αραμπατζή και Δωριάδη.

* Ο αγώνας άλλαξε ώρα καθώς στο γήπεδο δεν υπάρχουν προβολείς.

* Ο Μπελέκ υπέστη κάκωση ποδοκνημικής

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια