Βίντεο σοκ από το μακελειό της Νορβηγίας


Ανατριχιαστικές είναι οι εικόνες από τη νήσο Οτόγια, όπου την Παρασκευή ο Αντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ σκόρπισε τον θάνατο. "Εύχομαι να είχε αυτοκτονήσει" δήλωσε ο πατέρας του (Vid)


Ενώ η Νορβηγία προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ του μακελειού της Παρασκευής, ανατριχιαστικά βίντεο από το δολοφονικό αμόκ του Αντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Νέο βίντεο από το νησί Οτόγια, απεικονίζει πτώματα κοντά στη θάλασσα. Ο 32χρονος εκτελεστής ομολόγησε τις πράξεις του χωρίς να αποδεχθεί ότι πρόκειται για εγκλήματα, ενώ τη Δευτέρα δικαστής διέταξε την προσωρινή κράτησή του για 8 εβδομάδες σε απομόνωσή του μέχρι να ολοκληρωθεί η ανάκρισή του.
Τραγική φιγούρα, ο πατέρας του δράστη ο οποίος δήλωσε ότι νιώθει ντροπή για τις πράξεις του γιου του και ευχήθηκε να είχε αυτοκτονήσει.
Εν τω μεταξύ, η νορβηγική αστυνομία αναθεώρησε προς τα κάτω τον αριθμό των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τη διπλή επίθεση της Παρασκευής στο Οσλο και το νησί Οτόγια από τους 93 στους 76, επικαλούμενη δυσκολίες στη συλλογή πληροφοριών από το νησί.
Σύμφωνα με την αστυνομία ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη στο κέντρο του Οσλο κοντά στην έδρα της κυβέρνησης ανήλθε από τους 7 που ήταν μέχρι τώρα σε 8.
Αντίθετα προς τα κάτω αναθεωρήθηκε ο αριθμός των νεκρών, από 86 σε 68, στο νησί Οτόγια, όπου ο δράστης της διπλής επίθεσης Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ άνοιξε πυρ εναντίον μίας κατασκήνωσης της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος της Νορβηγίας, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο της αστυνομίας.
Όλες οι σοροί των θυμάτων έχουν πλέον απομακρυνθεί από το νησί, γεγονός που επέτρεψε στις αρχές να ανακοινώσουν ένα πιο συγκεκριμένο απολογισμό, εξήγησε ο Όιστεϊν Μέλαντ.
"Ο αριθμός μπορεί ακόμη να αυξηθεί", πρόσθεσε καθώς "συνεχίζεται η έρευνα για άλλες σορούς".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια