Πανηγύρια στην Ελλάδα: Πετύχαμε την επιλεκτική χρεοκοπία !

Καθόλοι ιστορικές δεν ήταν οι στιγμές στη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. Οι ηγέτες χειρίστηκαν άτολμα και γραφειοκρατικά την υπόθεση της Ελλάδας. Ως υπαλληλίσκοι.
Σαρκοζί: Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις (δηλαδή τη λιτότητα, γιατί "μεταρρυθμίσεις" βαφτίζουν τη λιτότητα)

Επειδή βλέπουμε την αγωνιώδη προσπάθεια των καναλιών να μας παρουσιάσουν ως επιτυχία την επιλεκτική χρεοκοπία, που ... κερδίσαμε σήμερα, ας μην τους στεναχωρήσουμε. Ας κάνουμε ότι ενθουσιαστήκαμε από το κουτόχορτο και πανηγυρίζουμε για τις εξελίξεις, οι οποίες είναι:

Ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωζώνης με επίκεντρο την Ελλάδα. Σε μήνυμά του στο twitter ο πρόεδρος της ΕΕ Χερμαν Βαν Ρόμπεϊ σημειώνει πως θα ακολουθήσουν συνεντεύξεις Τύπου.


Σύμφωνα με τα όσα είχαν διαρρεύσει έως τώρα, το σχέδιο που συζητείτο οδηγεί μεν σε υποβάθμιση της Ελλάδας σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας, αλλά το γεγονός ότι είναι πλέον σύμφωνος και ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ, σημαίνει ότι έχουν προβλεφθεί τα συνοδευτικά μέτρα που θα αποτρέψουν μια αναταραχή στις αγορές της ευρωζώνης.

Όπως μετέδιδε ο ανταποκριτής της Ναυτεμπορικής στις Βρυξέλλες το σχέδιο των Συμπερασμάτων που βρισκόταν στο «τραπέζι» της έκτακτης συνεδρίασης των ηγετών της ευρωζώνης προέβλεπε την επιμήκυνση στα 15 έτη του χρόνου αποπληρωμής των δανείων των χωρών της ευρωζώνης προς την Ελλάδα, καθώς και τη μείωση του επιτοκίου στο 3,5%.

Αυτό υπογράμμιζαν σήμερα κοινοτικές πηγές, προσθέτοντας ότι στο σχέδιο προβλέπεται και η διεύρυνση της δυνατότητας του Ευρωπαικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ωστε να μπορεί να αγοράζει ομόλογα στη δευτερογενή αγορά. Η επιμήκυνση του χρόνους αποποπληρωμής και η μείωση του επιτοκίου δανεισμού θα ισχύει επίσης για την Πορτογαλία και Ιρλανδία.

Αναφορικά με τον ιδιωτικό τομέα, προβλεπόταν η ανταλλαγή των ομολόγων με νέα μεγάλης διάρκειας, η επαναγορά του χρέους από την Ελλάδα καθως και η μετακύλιση των ελληνικών ομολόγων. 


η είδηση από τη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

taxalia.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια