Σκληραίνουν τη στάση τους οι οδηγοί ταξί – Θα αποκλείσουν Κέντρο και Βουλή το απόγευμα

- Ανυποχώρητοι είναι οι ιδιοκτήτες ταξί, οι οποίοι συνεχίζουν για δεύτερη εβδομάδα τις κινητοποιήσεις τους
- Κρίσιμη η συνεδρίαση του ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ για την απελευθέρωση του επαγγέλματος
- Επίθεση των οδηγών ταξί στον κ. Ρακιτζή για τα περί αγωγών κατά των ταξιτζήδων
- Μικρά σημάδια υποχώρησης από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο που δήλωσε ανοιχτός στο διάλογο

Ανυποχώρητοι δηλώνουν οι ιδιοκτήτες ταξί, που όχι μόνο συνεχίζουν.... τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στο άνοιγμα του επαγγέλματός τους, αλλά απειλούν και με κλιμάκωση.
 
Σήμερα το απόγευμα αυτοκινητιστές από όλη τη χώρα θα συγκεντρωθούν έξω από τα γραφεία του ΣΑΤΑ και στη συνέχεια θα κάνουν πορεία στη Βουλή, όπου θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση την ώρα που ο υπουργός Μεταφορών κ. Γιάννης Ραγκούσης θα ενημερώνει τον αρμόδιο Κοινοβουλευτικό Τομέα Ελέγχου του ΠΑΣΟΚ.

Το πρωί έφτασαν από την Κρήτη ταξιτζήδες χωρίς όμως τα αυτοκινητά τους και γύρω στις 07:00 αναχώρησαν περίπου 14 λεωφορεία από την Θεσσαλονίκη για να έρθουν στην Αθήνα. Το μεσημέρι με λεωφορεία θα έρθουν στην Αθήνα και οδηγοί ταξί από την Αχαϊα.
 
Το πρωί της Δευτέρας, αυτοκινητιστές κατέλαβαν τα διόδια σε Αφίδνες και Ελευσίνα και σήκωσαν τις μπάρες, επιτρέποντας στους διερχόμενους οδηγούς να περνούν χωρίς να καταβάλλουν αντίτιμο.
 
Οι τελευταίες καταλήψεις είχαν ως αποτέλεσμα την παρέμβαση του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιτζή, ο οποίος έδωσε εντολή στους επιθεωρητές του υπουργείου Μεταφορών να προχωρήσουν σε έλεγχο ώστε να διαπιστωθεί η έκταση της οικονομικής ζημίας που προκάλεσαν στο Δημόσιο τα μπλόκα των ιδιοκτητών ταξί σε διόδια και σε εκδοτήρια εισιτηρίων αρχαιολογικών χώρων.
 
Παράλληλα, με επιστολή προς τα υπουργεία Υποδομών και Τουρισμού, ο κ. Ρακιτζής ζητά να κατατεθούν αγωγές κατά των αυτοκινητιστών για τη ζημία που έχει υποστεί το Δημόσιο.
 
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων απάντησε με προσωπική επίθεση κατά του κ. Ρακιτζή, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει τη νομιμοποίηση να ασκεί τα καθήκοντά του, καθώς η θητεία του έχει λήξει από το Σεπτέμβριο του 2009 αλλά παραμένει στη θέση του, ασκώντας κανονικά τα καθήκοντά του.
 
Η Ομοσπονδία διερωτάται επίσης στα 7 χρόνια της θητείας του ο κ. Ρακιντζής σε πόσες και ποιες περιπτώσεις έπραξε το ίδιο για αντίστοιχες κινητοποιήσεις επαγγελματικών οργανώσεων ή σε διαδηλώσεις που είχαν, αναμφισβήτητα, πολύ βαρύτερο κόστος για το κοινωνικό σύνολο.
 
 
Επιστολή από Ε.Ε.
 
Επείγουσα επιστολή προς τον υπουργό Μεταφορών για το θέμα των ταξί απέστειλε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, ζητώντας τη διενέργεια ελέγχου για απώλειες εσόδων του δημοσίου, λόγω των καταλήψεων διοδίων και αρχαιολογικών χώρων.
 
Οι αυτοκινητιστές κρατούν και σήμερα Δευτέρα ανοικτά τα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών, ενώ για αύριο Τρίτη προγραμματίζουν πανελλαδική συγκέντρωση έξω από τη Βουλή.
 
Σε παρέμβασή της η Κομισιόν, τονίζει ότι το άνοιγμα του συγκεκριμένου επαγγέλματος θα οδηγήσει στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.
 
Η εκπρόσωπος του επιτρόπου Χοακίν Αλμούνια, Αμέλια Τόρες, δήλωσε ότι το άνοιγμα του συγκεκριμένου επαγγέλματος είναι μέσα στο πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης και πρόκειται για μέτρο που θα οδηγήσει στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.
 
Ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Δημήτρης Ρέππας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να επανεξετάσει το θέμα των ταξί. Ωστόσο ο κ. Ραγκούσης επιμένει ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί.
 
Παράλληλα η κα Τόρες υποστήριξε ότι η απελευθέρωση θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας, θα αυξήσει την ανταγωνιστικότητα και θα βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες.
 
«Φωτιά» από δήλωση Μόσιαλου
 
Στο μεταξύ, την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Ηλία Μόσιαλου, περί απελευθέρωσης του επαγγέλματος «με συγκεκριμένους κανόνες», την οποία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέλαβε ως «άδειασμα του κ. Ραγκούση».
 
«Συνεχίζουμε το διάλογο με τους ιδιοκτήτες ταξί με στόχο την απελευθέρωση του επαγγέλματος με συγκεκριμένους κανόνες. Σε σύντομο χρονικό διάστημα ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, με βάση τις οποίες θα γίνει ανοικτή και ενδελεχής διαβούλευση με όλους τους ενδιαφερόμενους» δήλωσε συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
 
«Ο κ. Μόσιαλος απέδειξε σήμερα ότι εκπροσωπεί μια διαλυμένη κυβέρνηση, χωρίς συνέπεια και συνέχεια», σχολίασε ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Γιάννης Μιχελάκης, υποστηρίζοντας ότι με τη δήλωσή του «ουσιαστικά αδειάζει τον κ. Ραγκούση, αφού μιλά για 'απελευθέρωση του επαγγέλματος με συγκεκριμένους κανόνες', πράγμα που αρνείται ο αρμόδιος υπουργός». Ο εκπρόσωπος της ΝΔ κατηγορεί τον κ. Ραγκούση ότι «προκάλεσε το γνωστό χάος υπονομεύοντας τον ελληνικό τουρισμό» «χωρίς να ξέρει τι θέλει να κάνει».
newsit
 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια