Το...πόρτα πόρτα της εφορίας και ο "Έλληνας" τουρίστας.

Ζορό
Οι παλιότεροι θα θυμούνται αυτό που κάποτε κυκλοφορούσε ως ανέκδοτο: Αλβανός τουρίστας! Ε λοιπόν τώρα συμβαίνει το αντίθετο και "λουζόμαστε" ότι κοροϊδεύαμε.
Γεμάτες οι ακτές....
της Αλβανίας από Έλληνες τουρίστες που κάνουν φθηνές διακοπές σε πολυτελή ξενοδοχεία.
" Πήγαμε με τα παιδιά μείναμε σε μια σουίτα πάνω στη θάλασσα και πληρώσαμε για μια εβδομάδα 200 ευρώ" , μου είπε ένας φίλος.
Και γιατί να μην το έκανε ρωτάω απλά αφού για τις ίδιες μέρες διαμονής σε παρόμοιο ξενοδοχείο της Κρήτης για παράδειγμα, θα χάλαγε ίσως και τα δεκαπλάσια.
Ένας άλλος φίλος από την Κέρκυρα μου λέει τέτοια ερημιά κατακαλόκαιρο δεν έχει ξαναδεί. Στη δε πατρίδα μου τη Νάξο, το νησί είναι γεμάτο μεν, αλλά από τουρίστες με τα γνωστά σακ -βουαγιάζ που είναι μαθημένοι να την βγάζουν με μια κονσέρβα.
Από την άλλη, ένας άλλος φίλος που προσπάθησε να κλείσει σ’ ένα νησί την ερχόμενη εβδομάδα, δεν βρήκε ούτε...ταρατσάκι για να στρώσει.
Η χώρα των αντιθέσεων είμαστε.
Είναι πράγματι περίεργο αυτό το καλοκαίρι. Χωρίς διάθεση, χωρίς λεφτά, χωρίς χρώμα.
Γιατί κακά τα ψέματα καλοκαίρι χωρίς να δεις το άσπρο χρώμα των Κυκλάδων δε γίνεται. Πως να συμβεί όμως αυτό όταν τα ναύλα είναι πλέον μισός μισθός. Κι επιπλέον το όποιο κομπόδεμα έχεις από το επίδομα, το χεις στην άκρη για τα...έκτακτα που πρέπει να πληρώσεις.
Χώρια η εφορία. Η οποία πλέον θα λειτουργεί όπως οι εισπρακτικές και θ απειλεί με φυλάκιση!
Ήθελα να ξέρα το κράτος δεν σκέφτεται το κόστος της κράτησης του κόσμου που θα στείλει μέσα; Χρωστάνε οι περισσότεροι. Υπάρχουν λεφτά για να χτίσουν φυλακές;
Μπορεί η είδηση να έχει και την αστεία πλευρά της αλλά η σοβαρότητα της είναι δεδομένη.
Κι αντί να κινδυνολογούν οι τεχνοκράτες και να απειλούν με φυλακίσεις, ας κάνουν κάτι πιο απλό. Την δουλεία τους.
Αυτό δεν λένε προεκλογικά όλοι; Ότι θα πατάξουν τη φοροδιαφυγή; Ε, ας δουλέψετε λοιπόν κι εσείς λίγο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια