Η μάχη της επιβίωσης


Μία τίγρης και μία αρκούδα μάχονταν για το ποια θα υπερισχύσει. Η θυμωμένη αρκούδα κατέβαλε τεράστια προσπάθεια να προστατεύσει τα μικρά της. Δείτε καταπληκτικές φωτογραφίες από τη διαμάχη τους (Pics)


Αυτές οι παραστατικές εικόνες δείχνουν τη στιγμή που μία πεινασμένη άγρια τίγρης πλησιάζει μία οικογένεια αρκούδων, με προφανή στόχο.
Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα η πάλη ξεκινά και η αρκούδα προσπαθεί με νύχια και δόντια να προστατεύσει τα δύο μωρά της, τα οποία βρίσκονται λίγα μέτρα πιο μακριά από τα ενήλικά ζώα.
Η θηλυκή αρκούδα, μαζί με τα μικρά της, κατέβηκαν στο ποτάμι να ξεδιψάσουν, όταν την ήσυχη βόλτα τους αναστάτωσε το πελώριο και επιβλητικό αιλουροειδές.
 
Η μητέρα σηκώθηκε στα δύο της πόδια, στην προσπάθειά της να εκφοβίσει την τίγρη και να την απομακρύνει από το χώρο της. Αν και λιγότερο ισχυρή, μυϊκά, η αρκούδα τα καταφέρνει και αναγκάζει την τίγρη σε άτακτο φυγή.
Η απίστευτη μάχη ήταν πραγματική απόλαυση για τους τουρίστες του καταφυγίου Ranthambhore, στο Rajasthan της Ινδίας που έτυχε να βρίσκονται εκεί τη στιγμή της αντιπαράθεσης.
 
Εντυπωσιασμένο το πλήθος επευφημούσε και χειροκροτούσε την αρκούδα για τον άθλο της.
''Είναι σπάνιο να δεις από κοντά τη μάχη τέτοιων ζώων στο φυσικό του περιβάλλον. Δε νομίζω ότι πάνω από 100 άτομα θα είχαν την ευκαιρία να δουν κάτι ανάλογο'' δηλώνει ο Aditya Singh, που φωτογράφισε το στιγμιότυπο.
news247

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια