Έκρυψαν στη ... μετάφραση του Μεσοπρόθεσμου τις απολύσεις στο Δημόσιο


Δεν είναι μόνο οι βουλευτές που δεν ήξεραν τι ψήφιζαν (ή έτσι είπαν) στο Μνημόνιο νούμερο ένα, όπως φαίνεται υπάρχει σχέδιο εξαπάτησης. Τόσο τραγικό λάθος δεν δικαιολογείται. 
Πως αλλιώς μπορεί να “μεταφραστεί” αν όχι κοροϊδία ή εξαπάτηση το γεγονός ότι ακόμη....

μιλάμε για ανεπίσημη μετάφραση ενός μεσοπρόθεσμου που λίγο έλειψε να ρίξει την Κυβέρνηση και αυτή έχει και ... περίεργα λάθη όπως τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα που τις βαφτίζει μη οικειοθελείς αποχωρήσεις.

Προσέξτε. Η κανονική μετάφραση του Μεσοπρόθεσμου λέει ότι πρώτα θα μπουν λουκέτα σε οργανισμούς και υπηρεσίες. Μετά το προσωπικό θα μεταταχθεί και όσοι περισσέψουν θα απολυθούν. 
Επισήμως τι μάθαμε; Ότι απλά όσοι περισσεύουν θα μπουν σε εφεδρεία και μέσω ΑΣΕΠ θα βρουν θέση εργασίας σε άλλο οργανισμό. Τι ξέχασαν να πουν; Ότι μέσω ΑΣΕΠ θα γίνουν προσλήψεις με το πλαφόν 1 ανά 5 αποχωρήσεις. Δηλαδή μέσω ΑΣΕΠ θα προσληφθούν όσοι περισσέψουν από τις πάγιες προσλήψεις στρατιωτικών, αστυνομικών εκπαιδευτικών ιατρών κλπ που γίνονται (ήδη με το ζόρι) κάθε χρόνο. 
Έτσι σε εφεδρεία (μόνο για ένα χρόνο λένε τώρα ενώ ως τώρα διέρρεαν ότι θα είναι για μια πενταετία) θα μπουν όσοι βρεθούν να περισσεύουν. 
Με βάση το γεγονός ότι θα περισσέψουν πολλοί, αφού 1.500 οργανισμοί και υπηρεσίες μπαίνουν το μικροσκόπιο για λουκέτο, οι περισσότεροι θα βρεθούν εκτός δημοσίου αφού στο μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ οι θέσεις που θα προκηρυχθούν θα είναι ελάχιστες.
Θα έχει προηγηθεί φόρμουλα οικειοθελούς αποχώρησης, όσοι δεν την δεχθούν θα βρεθούν πολύ απλά απολυμένοι. Αλλιώς, σύμφωνα με τη μη επίσημη μετάφραση, μη οικειοθελώς αποχωρήσαντες!

Μειώσεις μισθών σε Δημόσιο-ΔΕΚΟ
Ο κύβος ερρίφθη. Το ενιαίο που κοσκινίζεται απ' την κυβέρνηση επί μήνες μπαίνει στο αυλάκι μέσα στο καλοκαίρι. Το πρώτο που θα κοπεί είναι τα επιδόματα και ενώ οι πλέον χαμηλόμισθοι θα δουν μια ελάχιστη αύξηση καθώς τα τρία εναπομείναντα θα ενταχθούν στον βασικό, όλοι οι υπόλοιποι υπάλληλοι θα δουν μείωση 10% κατά μέσο όρο. Οι υψηλόμισθοι θα χάσουν μόνο από τα επιδόματα ως και 30%.

Παράλληλα, αποφασίζεται η εξίσωση των μισθών του δημοσίου τομέα και των ΔΕΚΟ με τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, «επιτυγχάνοντας μείωση στο συνολικό κόστος», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Αυτό το σχέδιο βασίζεται στα αποτελέσματα της έκθεσης που δημοσιεύθηκε από το υπουργείο Οικονομικών και την Ενιαία Αρχή Πληρωμών και «θα εφαρμοστεί σταδιακά τα επόμενα 3 χρόνια». Το μέτρο που θα ακολουθήσει είναι η θέσπιση ενιαίου μισθολογίου για όλο το Δημόσιο, μειώνοντας περαιτέρω τις απολαβές των εργαζομένων.

Όσον αφορά στις συντάξεις και παρά τις διαψεύσεις της κυβέρνησης, προκειμένου να εξοικονομηθούν κονδύλια, θα σημειωθούν μειώσεις στις βασικές συντάξεις του ΟΓΑ, καθώς και στα κατώτερα όρια συντάξεων και των άλλων ταμείων κοινωνικής ασφάλισης.

newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια