Αδειάζει η «γιάφκα του Κορυδαλλού»

Αδειάζει η «γιάφκα του Κορυδαλλού»

Μόνο 8 καταδικασθέντες παραμένουν στη φυλακή

Εννέα χρόνια μετά τις συλλήψεις για τη 17Ν, οι έξι ισοβίτες που έχουν καταδικαστεί τελεσίδικα για τη δράση της μεγαλύτερης τρομοκρατικής οργάνωσης στην Ελλάδα θα είναι -σύντομα- οι μόνοι έγκλειστοι για την υπόθεση στις φυλακές Κορυδαλλού.

Για τους πολυϊσοβίτες.... Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, Δημ. Κουφοντίνα, Χριστόδουλο Ξηρό, Σάββα Ξηρό, Βασίλη Τζωρτζάτο και Ηρακλή Κωστάρη (ο τελευταίος έχει μία φορά ισόβια), τα ειδικά διαμορφωμένα κελιά των φυλακών αποτελούν μόνιμο καθημερινό βίωμα.

Εκεί εξακολουθούν να ζουν «ξεχασμένοι» πλέον από την κοινή γνώμη, που το καλοκαίρι του 2002 συγκλονιζόταν από τις αποκαλύψεις για τη δραστηριότητα της οργάνωσης.

Όπως γράφει σήμερα το «Έθνος», αυτή τη χρονική στιγμή, εκτός από τους έξι ισοβίτες, παραμένουν ακόμη στον Κορυδαλλό άλλοι δύο καταδικασμένοι για την υπόθεση: οι Πάτροκλος Τσελέντης και Κων/νος Τέλιος.

Οι υπόλοιποι επτά που έχουν καταδικαστεί ως μέλη της 17Ν έχουν αφεθεί ελεύθεροι, με τελευταίο -την περασμένη Τετάρτη- τον Βασίλη Ξηρό.

Ωστόσο και οι Τσελέντης - Τέλιος βρίσκονται με το ένα πόδι μέσα και με το άλλο έξω. Οι δύο θα είχαν ήδη αποφυλακιστεί (κάτι που θα γίνει σε λίγους μήνες). Αυτό δεν έχει συμβεί ακόμα για? λόγους καθαρά «τεχνικούς».

Οσον αφορά τον Τέλιο, έχασε χρόνο ποινής, και άρα ημερομίσθια στη φυλακή όπου η μία μέρα πιάνεται για δύο, επειδή ήταν ελεύθερος για λόγους υγείας από τον Δεκέμβριο του 2003 μέχρι τον Μάιο του 2007 (που τελείωσε η δίκη σε β’ βαθμό στο Πενταμελές Εφετείο). 
Μέσα σ’ αυτό το διάστημα παντρεύτηκε μία εκπαιδευτικό. Κρατείται στο νοσοκομείο κρατουμένων όπου εκεί εργάζεται στο καφενείο για να επισπεύσει τον χρόνο έκτισης της ποινής του.
newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια