Σε "κίτρινη" πολιορκία η Βουλή - Αποφασισμένοι οι οδηγοί ταξί να τραβήξουν το σχοινί τις επόμενες ημέρες

- Περισσότεροι από 10.000 ταξιτζήδες στο Σύνταγμα
- Χωρίς χρονοδιάγραμμα ο Ραγκούσης στο ΚΤΕ για τα ταξί εν μέσω αντιδράσεων από βουλευτές
- Να "ξηλώσει" τον Γ. Ραγκούση ζήτησε από τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ
- Εισαγγελική παρέμβαση για το άνοιγμα των διοδίων
- Δείτε φωτογραφίες και βίντεο


Ιδιοκτήτες ταξί από όλη την Ελλάδα ακόμη και με....
τα παιδιά τους έχουν έρθει στην Αθήνα για να μετάσχουν στην πορεία μπροστά από τη Βουλή, την ώρα που μέσα συνεδριάζει -παρουσία του Γιάννη Ραγκούση- το ΚΤΕ Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ.
Λίγο μετά τις 17:15 η πορεία έφτασε μπροστά από τη Βουλή. Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων παρέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματα των αυτοκινητιστών, στο οποίο εκφράζεται η διαμαρτυρία τους για την προωθούμενη απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.

Μάλιστα, ο κ. Λυμπερόπουλος εξερχόμενος της Βουλής δήλωσε ότι δεν κατάφεραν να δουν τον κ. Ραγκούση, αλλά όπως έκανε γνωστό συνάντησαν πρόσωπα κορυφαία του ΠΑΣΟΚ που τάχθηκαν υπέρ των αιτημάτων των οδηγών ταξί αρκεί να μην δημιουργούν επεισόδια. 

Την ίδια ώρα σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα διεξάγεται το ΚΤΕ για τα ταξί με τον Γιάννη Ραγκούση να δηλώνει ανοιχτός στο διάλογο. 





Περίπου στις 17:30, μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη, εμφανίστηκαν δυο άτομα, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ιδιοκτητών ταξί ανήκαν στον αντεξουσιαστικό χώρο. Φοβούμενοι μήπως προκληθούν επεισόδια, οι ταξιτζήδες τους απώθησαν, με τον Θύμιο Λυμπερόπουλο να επισημαίνει ότι «δε θα αφήσουμε κανέναν να αμαυρώσει τη συγκέντρωσή μας».



Απο νωρίς, οι δρόμοι έκλεισαν στο κέντρο της ΑθήναςΑπο νωρίς, οι δρόμοι έκλεισαν στο κέντρο της Αθήνας
Περισσότεροι από 10.000 συγκεντρώθηκαν από νωρίς το μεσημέρι στα γραφεία του ΣΑΤΑ, φωνάζοντας συνθήματα κατά του υπουργού Μεταφορών και της κυβέρνησης. 
ΩΡΑ 16:48 Αποκλεισμένοι όλοι οι δρόμοι γύρω από τη Βουλή, λίγο πριν φτάσει η πορεία των ταξιτζήδων - Το ατσάλινο τοίχος αυτή τη φορά, δε σηκώθηκε ΩΡΑ 16:48 Αποκλεισμένοι όλοι οι δρόμοι γύρω από τη Βουλή, λίγο πριν φτάσει η πορεία των ταξιτζήδων - Το ατσάλινο τοίχος αυτή τη φορά, δε σηκώθηκε
Περίπου στις 16:45 η πορεία ξεκίνησε προς τη Βουλή και όταν φτάσουν εκεί -όπου συνεδριάζει το ΚΤΕ Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ παρουσία του Γιάννη Ραγκούση- θα επιδόσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας και αντιπροσωπεία θα ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό. "Αν δε μας δεχτεί, δε θα πιστεύετε στα μάτια σας τι θα κάνουμε" έλεγαν στους δημοσιογράφους οι συγκεντρωμένοι, προαναγγέλλοντας κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, με αποκλεισμούς σε όλη τη χώρα.
«Συνεχίζουμε δυνατά! Σπάνε και οι πιο ισχυροί αντίπαλοι μας» το μήνυμα του προέδρου των ταξιτζήδων, Θύμιου Λυμπεροπούλου, μιλώντας στους συγκεντρωμένους. Ζήτησε μάλιστα από τον πρωθυπουργό να "καταλάβει τι ζημιά του κάνει ο Ραγκούσης, αλλιώς θα υποφέρουμε όλοι". 





Φτάνοντας στη Βουλή, αντιπροσωπεία του κλάδου θα ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών, Γιάννη Ραγκούση. Και όπως λένε στους δημοσιογράφους: «αν δε μας δεχτεί, θα προχωρήσουμε σε αποκλεισμούς σε όλη την Ελλάδα. Θα το βλέπετε και δε θα το πιστεύετε!». 
Εισαγγελική παρέμβαση για το άνοιγμα των διοδίων 

Έρευνα για το αδίκημα της παράνομης βίας εκ μέρους αυτοκινητιστών ταξί, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελενη Ράϊκου, με αφορμή τις κινητοποιήσεις του κλάδου σε διόδια.

Αντικείμενο της νέας έρευνας αποτελεί το άνοιγμα των διοδίων από τους οδηγούς ταξί που έχει σημειωθεί σε όλη τη χώρα, με αποτέλεσμα την ελεύθερη διέλευση οχημάτων. 

Η κα Ράϊκου, με έγγραφο της δίνει εντολή στην αστυνομία να διερευνήσει αν διαπράχθηκε το αδίκημα της παράνομης βίας και να εντοπίσει τους υπαίτιους. Στο πλαίσιο της έρευνας, οι αστυνομικοί θα ζητήσουν τις καταγραφές από το κύκλωμα καμερών που είναι εγκατεστημένο στα διόδια ενώ θα εξετάσουν, ως μάρτυρες, υπαλλήλους των διοδίων.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια