Εσύ γδύθηκες αργά: Η Ζίνα, η Σκάλυ και άλλες σταρ που άργησαν –χρόνια- να γδυθούν


Δεν υπάρχει τίποτα πιο λυπηρό από μια +30 σταρ που παλεύει να αναβιώσει την καριέρα της κάνοντας γυμνό. Και, όταν τελικά το αποφασίζει, να βλέπει ότι κανείς δεν της δίνει σημασία. Γιατί, πολύ απλά, βαρεθήκαμε να περιμένουμε. Αυτό που συνέβη στις παρακάτω –παλιές- καψούρες μας. 


 
Κανονικά, η Halle Berry θα πρέπει να παραδίσει.... σεμινάρια για το πως αναβιώνεις μια καριέρα με μια γυμνή σκηνή. Αυτή που έκανε στα 35 της, στο Swordfish, έχοντας φροντίσει να χτυπήσει λίγο πριν τα γυρίσματα μια περιποιημένη εμφύτευση στήθους, την οποία ποτέ δεν παραδέχτηκε. Ένα χρόνο αργότερα βρέθηκε να μοστράρει το ίδιο καλοφτιαγμένο στήθος στην τελετή απονομής των Όσκαρ, από όπου έφυγε αγκαλιά με το αγαλματίδιο Α γυναικείου ρόλου για το Monster’s Ball (εξίσου φουλ σε γυμνές σκηνές). Με άλλα λόγια, ο μανατζέρ της την συμβούλεψε σωστά. Κρίμα που δεν συνέβη το ίδιο με τις παρακάτω. 

Gillian Anderson
Ως πράκτορας Scully στο X-Files, είχε όλο τον πλανήτη στα πόδια της. Και ήταν εκατομμύρια οι φαν της ανά τον κόσμο που θα πλήρωναν ευχαρίστως για να την δουν να κάνει κάτι πιο σέξι στην μεγάλη οθόνη από το να κοιτάζει λάγνα τον πράκτορα Mulder. Όμως εκείνη είπε όχι στις σχετικές προσφορές, εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αγγλία για να ασχοληθεί με το ‘’σοβαρό’’ θέατρο και αποφάσισε να επανέλθει στο προσκήνιο δείχνοντας τα προσόντα της στα 38 της, στο Straightheads. Μια εξαιρετική ταινία εκδίκησης την οποία ελάχιστοι είδαν, με την ίδια ως σέξι executive που κουτουπώνει το παλικάρι που ήρθε να της φτιάξει τον συναγερμό, τον παίρνει μαζί στο πάρτι του αφεντικού της και στην πορεία βιάζεται από ένα τσούρμο βλάχους Εγγλέζους. Πέρα από τις σέξι σκηνές, αξέχαστο higlight παραμένει η σκηνή που η Gillian σοδομίζει έναν από τους βιαστές της με μια καραμπίνα στο τραπέζι της κουζίνας. 

 

Lucy Lawless 

Από το 1995 ως το 2001, η πριγκίπισσα Ζίνα ήταν η πιο ένοχη απόλαυση στον πλανήτη, με τα στενά δερμάτινα κορσέ της Νεοζηλανδικής καταγωγής αμαζόνας Lucy Lawless και τις ‘’πιο φανερές πεθαίνεις’’ λεσβιακές της τάσεις με την πιστή σύντροφο της Gabrielle, να ανάβουν την φαντασία κάθε φαν. Όμως εκείνη αδιαφόρησε για την γκέλα που είχε τότε, έκανε ένα καρα-ντυμένο εξώφυλλο στο Playboy, έτσι για να βρίσκεται και έριξε το focus της στην οικογένεια της. Για τον ίδιο λόγο, την οικογένεια της, ήταν που αποφάσισε το 2010 να μας δείξει –στα 42 της- μαζεμένα όλα όσα δεν είδαμε πριν, πρωταγωνιστώντας στο Spartacus: Blood and Sand (στο οποίο παραγωγός είναι ο σύζυγος της, τον οποίον ήθελε να στηρίξει). Εκεί που ως ραδιούργα σύζυγο του ιδιοκτήτη σχολής μονομάχων στην αρχαία Ρώμη την είδαμε –αλλά δεν την χαρήκαμε, αφού έχει λίγο φαφατιάσει- να κάνει σεξ σε όλες τις πιθανές στάσεις με νταβραντισμένους μονομάχους, με κερασάκι ένα δυο λεσβιακά. 

 

 

Meg Ryan
Τρανταχτή και θλιβερή απόδειξη του πως το Χόλυγουντ φέρεται στις 40άρες ηθοποιούς και πόσο ζημιά κάνει αυτό στον εγκέφαλο τους. Βλέπεις μέχρι το 2001, όταν γιόρτασε τα 40α της γενέθλια, όλα πήγαιναν μια χαρά στην Meg. Είχε ένα σύζυγο που την αγαπούσε επί δεκαετίες (Dennis Quaid) και μια μεγαλοπρεπή καριέρα ως η αγαπημένη της Αμερικής (When Harry met Sully, Sleepless in Seattle, You got mail). Τότε, βλέποντας το τέλος της μπογιάς της να έρχεται, αποφασίζει να κάνει ξεπέτα με τον Russell Crowe στα γυρίσματα του Proof of Life, να χωρίσει τον άντρα της και να πρωταγωνιστήσει (το 2003) στην πρώτη γυμνή σκηνή στην καριέρα της, στο ερωτικό θρίλερ In the Cut. Κρίμα που κανείς δεν ήθελε να την δει έτσι. Το κοντέρ έγραψε μόλις $23.000.000 στο box office και η ίδια άρχισε να πέφτει με τα μούτρα στις πλαστικές, καταστρέφοντας το μεγαλύτερό της όπλο, δηλαδή την χαριτωμένη μουρίτσα της. 

 

Liv Tyler 

Η κόρη του αειθαλή τραγουδιστή των Aerosmith (σόρι, κριτή του American Idol εννοούσα) αποτέλεσε και την αφορμή μου για αυτό το κείμενο, καθώς εμφανίστηκε πριν μερικές εβδομάδες σε γυμνή σκηνή στο The Ledge, ένα indie θριλεράκι με το οποίο κανείς δεν ασχολήθηκε. Όπως ακριβώς δεν ασχολήθηκε και με την ίδια που στα 33 της συνειδητοποίησε με τον πιο ηχηρό τρόπο ότι δεν διαθέτει την ίδια γκέλα της εποχής του Armageddon ή του Lord in the Rings. Το πρόβλημα δεν είναι ότι η Liv έχει ασχημύνει. Παραμένει το ίδιο καρτποσταλικά τέλεια με την τελευταία φορά που μας έδειξε σάρκα, στα 18 της, όταν έχανε δηλαδή την παρθενιά της στο Stealing Beauty του Bertolucci (την μοναδική άλλη γυμνή σκηνή που έχει κάνει). Απλά δεν μας ενδιαφέρει το ίδιο. Κρίμα, γιατί η κοπέλα την χρειάζεται την δημοσιότητα, όντως χωρισμένη και μάνα ενός 7χρονου γιου, που αναγκάστηκε –λόγω διαζυγίου- να επιστρέψει στο Los Angeles και να αφοσιωθεί και πάλι στην καριέρα της. 

 

 

 


Jessica Βiel 
Το ξέρω ότι είναι υπερβολικό να χαρακτηρίσεις μια 29χρονη που λαχταράει ολόκληρος ο πλανήτης (εκτός του Justin Timberlake, που την παράτησε) ως τελειωμένη υπόθεση, αλλά τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους. Έχοντας μπει στο κουρμπέτι από τα 16 της μέσω ρόλων σε τηλεοπτικές σειρές, η Jessica έκανε –και μετάνιωσε δημοσίως- μια ημίγυμνη φωτογραφησή για το περιοδικό Gear στα 17 της. Από τότε και για τα επόμενα δέκα χρόνια, αρνήθηκε πεισματικά τις δεκάδες προτάσεις για να δείξει λίγο περισσότερη σάρκα στην μεγάλη οθόνη. Όλα αυτά μέχρι το 2009, όταν αποφάσισε από το πουθενά να πρωταγωνιστήσει ως στρίπερ στο Powder Blue, μια τόσο κακή ταινία που βγήκε κατευθείαν σε DVD και απείλησε να καταστρέψει την καριέρα της. Τώρα καταλαβαίνεις γιατί ανήκει και αυτή στην συγκεκριμένη λίστα; 

 


Παναγιώτα Βλαντή
Ο ρόλος του sex symbol είναι κάτι που ποτέ της δεν την ενδιέφερε –ούτε θεωρούσε ότι μπορούσε να παίξει η απόφοιτος της σχολής Θεοδοσιάδη. Όσοι όμως έχουν δει τα ελάχιστα δευτερόλεπτα της γυμνόστηθης σκηνής της (καθώς μπαίνει στην θάλασσα) στο Στα Όρια το 2006, όταν δηλαδή ήταν ήδη 36 χρονών, έχουν απόλυτο δίκαιο να αναρωτιούνται γιατί η πρωταγωνίστρια του Μαύρα Μεσάνυχτα (και συμμετέχουσα στα καλλιστεία Star Hellas το 1989) δεν επέλεξε να καλλιεργήσει –πέρα από την κουλτούρα της- και αυτή την πλευρά του ταλέντου της. 

 

Η Mary Louise Parker επιβεβαιώνει τον κανόνα 
Η μοναδική στα χρονικά περίπτωση 40άρας που γδύθηκε τόσο αργά στην καριέρα της και αποθεώθηκε για αυτό (με τρεις υποψηφιότητες για Emmy και ρόλους σε κινηματογραφικές ταινίες). Όλα αυτά εξαιτίας του ρόλου της ως Nancy Botwin στο Weeds, όπου ληστεύει την παράσταση ως χήρα με τρία παιδιά που αναγκάζεται μετά τον θάνατο του άντρα της να αρχίσει να ντιλάρει χασίς στην κυριλέ γειτονιά της. Το μενού περιλαμβάνει σεξ με αγνώστους στο μπαρ, πυγοράπισμα στο πίσω μέρος λιμουζίνας στα χέρια Μεξικανού μεγαλέμπορου και, κερασάκι στην τούρτα, 2-3 γυμνές φωτογραφήσεις για το Esquire. Μερικά μόνο από τα στιγμιότυπα που την έχουν μετατρέψει στην πιο χοτ 47άρα της πιάτσας. 




 men24.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια