Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στα κυλικεία της Βουλής


Οι εργαζόμενοι στα κυλικεία της Βουλής καταγγέλλουν τον ιδιώτη που έχει μισθώσει την εν λόγω δραστηριότητα για μη καταβολή των δεδουλευμένων δύο μηνών, απλήρωτες υπερωρίες, καταστρατήγηση συλλογικών συμβάσεων και απολύσεις

Επί σειρά μηνών....
παραμένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι των κυλικείων στα κτίρια της Βουλής, με τον ιδιώτη που έχει μισθώσει τη συγκεκριμένη δραστηριότητα να αρνείται να τους καταβάλει τα δεδουλευμένα.
Μόλις την περασμένη εβδομάδα και έπειτα από έντονες πιέσεις, όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία", κατέβαλε το μηνιάτικο του Μαΐου στους 37 υπαλλήλους, ενώ εξακολουθεί να χρωστάει το μισθό του Ιουνίου.
Νωρίτερα, οι εργαζόμενοι είχαν ζητήσει τη συνδρομή δικηγόρου και κοινοποίησαν επιστολή εξώδικης διαμαρτυρίας στον εργοδότη τους.
Αν και ενημέρωσαν, όπως αναφέρουν, τις υπηρεσίες της Βουλής και τους υπεύθυνους των διοικητικών διευθύνσεων, επί της ουσίας δεν έχει γίνει κάτι.
Δηλώνουν έτσι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας εάν μέχρι τη Δευτέρα, 18 Ιουλίου, δεν έχει βρεθεί λύση.
Να σημειωθεί πως στο τέλος του τρέχοντος μήνα λήγει η σύμβαση του μισθωτηρίου για το συγκεκριμένο επιχειρηματία και, κατά συνέπεια, οι εργαζόμενοι φοβούνται πως πολύ δύσκολα θα αποζημιωθούν.
Η μίσθωση των κυλικείων που στεγάζονται στα διάφορα κτίρια της Βουλής των Ελλήνων, στις οδούς Μητροπόλεως και Βουλής και στη Λεωφόρο Αμαλίας, έχει συγκεκριμένη διάρκεια -συνήθως δύο χρόνια με δυνατότητα παράτασης ενός έτους- και η ανάδειξη του μισθωτή πραγματοποιείται έπειτα από διαγωνισμό με κλειστό φάκελο οικονομικής προσφοράς.
Οι 37 εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι ή υπάλληλοι της Βουλής, αλλά ιδιωτικοί και, εκτός και αν ο νέος "ανάδοχος" αποφασίσει να τους κρατήσει, μένουν άνεργοι μετά τη λήξη του μισθωτηρίου συμβολαίου, καταγγέλλουν την παρούσα εργοδοσία για σειρά παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας, όπως απλήρωτες υπερωρίες, καταστρατήγηση συλλογικών συμβάσεων και αιφνιδιαστικές απολύσεις.
news247

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια