Ποιος βγαίνει κερδισμένος στη Ν.Δ. από την απομάκρυνση Κόκκου…

Διαγκωνισμοί στελεχών που θέλουν να ενταχθούν στην ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και κυρίως στο περιβάλλον του προέδρου της, του κ. Αντώνη Σαμαρά, καταγράφονται στα παρασκήνια.
Την ώρα που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνει να κερδίζει καθημερινά τη μάχη των εντυπώσεων για τη στάση που έχει κρατήσει απέναντι στο ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση του κ. Γιώργου Παπανδρέου, κάποιοι νοιώθουν ρίγη στην ιδέα της εξουσίας!
Δεν μπορεί να σχολιαστεί.....
διαφορετικά ο πόλεμος χαρακωμάτων που έγινε αντικείμενο συζήτησης μεταξύ βουλευτών και στελεχών του κόμματος. Πολλοί είναι εκείνοι που βλέπουν πίσω από τα γεγονότα αυτά εμπλοκή του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή. Κάποιοι άλλοι όμως, μέσα στον κομματικό μηχανισμό βλέπουν πως το πρόβλημα εντοπίζεται σε πρόσωπα μέσα στο επιτελείο και σε πρόσωπα που δείχνουν πως βρίσκονται στο περιβάλλον του κ. Σαμαρά.
Οι συζητήσεις στρέφονται κυρίως στο πρόσωπο του κ. Τάκη Μπαλτάκου, ο οποίος διατείνεται πως δεν είναι μόνο ο επικεφαλής των νομικών συμβούλων του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά το βασικό πρόσωπο για όσους θα επανδρώσουν το επιτελείο του προέδρου. Σε συζητήσεις που κάνει χρησιμοποιώντας πάντοτε πολύ προσεκτικές εκφράσεις, ο κ. Μπαλτάκος προβάλλεται ως ένα από τα πρόσωπα που θα παίξουν ρόλο σε μια επικείμενη εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας.
Πώς όμως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο όταν με συγκεκριμένες πράξεις και ενέργειες που τού αποδίδονται μάλλον βάζει τρικλοποδιές στον εαυτό του; Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, συνεργάτες του κ. Σαμαρά εμφανίζονται ενοχλημένοι με φήμες που φέρουν τον κ. Μπαλτάκο να προωθεί με κάθε τρόπο την ανέλιξη της συζύγου, Μαρίνας Μπαλτάκου, σε θέση ισχύος πολύ κοντά στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.
Λέγεται μάλιστα ότι ο άνθρωπος που έχει ειδικευτεί σε θέματα πολιτικής στρατηγικής και επικοινωνίας, δεν θα μπορούσε παρά να κάνει πολύ λεπτούς και σχεδόν «χειρουργικούς» χειρισμούς για να επιτύχει το στόχο του. Κομματικά στελέχη λένε με δυσαρέσκεια ότι πίσω από την απομάκρυνση της στενής συνεργάτριας του κ. Σαμαρά,της κ. Κόκκου, βρίσκεται ο κ. Μπαλτάκος. Στους διαδρόμους του μεγάρου στη λεωφόρου Συγγρού λέγεται ότι οι φήμες που «αποκάλυψαν» τη φοροδιαφυγή της κ. Κόκκου έφυγαν από το γραφείο του νομικού συμβούλου και είχαν διασταυρωθεί από διάφορες πηγές.
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι στη θέση της κ. Κόκκου τοποθετήθηκε η κ. Μαρίνα Μπαλτάκου, η οποία άρχισε από την πρώτη ημέρα να λύνει και να δένει ακόμα και για θέματα υψηλής πολιτικής!
Ερωτηματικά
Το ερώτημα είναι σαφές:
Ποιος βγαίνει κερδισμένος από την απομάκρυνση της κ. Κόκκου;
Αυτά που συμβαίνουν βρίσκονται εν γνώσει του κ. Σαμαρά;
Εξυπηρετεί κάποιον ή κάποιους όλος αυτός ο θόρυβος στους διαδρόμους της Ν.Δ.;
Εμείς θέτουμε ερωτήματα και παραθέτουμε απλώς το προφίλ που βγάζει ο κ. Μπαλτάκος προς τα ΜΜΕ.
Λέει πως έχει σχέσεις εμπιστοσύνης με τον κ. Κ. Καραμανλή κι αυτός.
Υποστηρίζει ότι ειδικά στην παρούσα περίοδο οι ευθύνες του είναι αυξημένες, καθώς, καλώς ή κακώς, ένα σημαντικό και ιδιαίτερο κομμάτι της πολιτικής ζωής αφορά στα θέματα της διερεύνησης των σκανδάλων παλαιότερων εποχών, που αφορούν και τις κυβερνήσεις της Ν.Δ., για τα οποία ο εν λόγω έχει την ευθύνη όλων των χειρισμών από νομικής πλευράς. Τι μπορεί να κρύβει τόση καμαρίλα;
Διαβάζοντας το βιβλίο του κ. Μπαλτάκου με τίτλο «Το τέλος του Εφιάλτη», πάντως απαντήσεις δεν βρήκαμε…
newsbomb.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια