Η δήθεν “κρίση στρατηγικής” του Σαμαρά…

Άρχισαν πάλι υπερωρίες οι γνωστοί παπαγαλίνοι του συστήματος. Η τελευταία τους ….ανακάλυψη έχει ως εξής: Μετά την απόφαση της Συνόδου Κορυφής ο Σαμαράς αντιμετωπίζει κρίση στρατηγικής! Τούτο, κατά τους παπαγαλίνους, συμβαίνει επειδή ο Σαμαράς είχε, τάχαμου, επενδύσει στο σενάριο της επιλεκτικής χρεωκοπίας και το σενάριο αυτό δεν ….
επαληθεύτηκε!
Καλά, μιλάμε ότι οι άνθρωποι δεν παίζονται! Μας ταϊζουν μπάλες κουτόχορτο επειδή προφανώς μας θεωρούν αφελείς.
Τρικυμία στο ρακοπότηρο!
Πρώτον, ο Σαμαράς ουδέποτε επένδυσε στο σενάριο της επιλεκτικής χρεοκοπίας. Αυτό το σενάριο ακόμα για αυτούς που έχουν μνήμη χρυσόψαρου, είχε αναλάβει να εκλαϊκεύσει ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, ενώ και ο τύποις πρωθυπουργός επιχείρησε να διασκεδάσει τις ανησυχίες μας ότι δεν θα ήταν και η συντέλεια του κόσμου, αν μας συνέβαινε! Ίσα-ίσα ο Σαμαράς είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση να μην φλερτάρει με σενάρια που ενισχύουν την αβεβαιότητα και οδηγούν στην καταστροφή..
Δεύτερον, αυτό που αποφασίστηκε στις Βρυξέλλες δεν συνιστά λύση. Κατά την πασοκική διάλεκτο αποτελεί μη λύση! Γιατί απλούστατα μετέθεσαν το πρόβλημα για αργότερα. Όπως μια τράπεζα διευκολύνει τον υπερχρεωμένο πελάτη της με περισσότερες δόσεις. Και για να πληρώνεις τις δόσεις, πρέπει να έχεις εισόδημα…
Τρίτον, αυτό που επιχειρήθηκε να γίνει στις Βρυξέλλες και έγινε μισό, συνιστά την απόλυτη δικαίωση του Σαμαρά. Την επιβεβλημένη ανάγκη δηλαδή για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής έδειξαν ότι και περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης υπάρχουν και διάθεση. Απλώς εμείς έχουμε μια αδύναμη κυβέρνηση που χορεύει σ’ ότι ρυθμό βαράει το ντέφι.
Τέταρτον, για όσους δεν θέλουν να καταλάβουν όλη η ουσία της απόφασης και από την οποία ουσιαστικά προσδοκάται μείωση του χρέους μας είναι η αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου. Ξέρετε ποιος έφερε αυτή την πρόταση στο προσκήνιο. Όλα τα άλλα είναι στη σφαίρα της επιθυμίας και των καλών προθέσεων!
Πέμπτον, με σημαντική καθυστέρηση, όλοι πλέον ανακάλυψαν την ανάγκη για επανεκκίνηση της οικονομίας, μέσω επενδύσεων. Η κα Μέρκελ μάλιστα μας είπε ότι υπάρχει και πρόταση 16 σημείων για την έλευση γερμανικών συμφερόντων εταιρειών στην Ελλάδα. Θυμάστε ποιος μίλησε πρώτος για επανεκκίνηση.
Έκτον, οι κυβερνητικοί παράγοντες σε συνεργασία με την ΕΕ προγραμματίζουν μείωση της φορολογίας από το Σεπτέμβριο. Θυμάσθε, ποιος φωνάζει για μείωση της φορολογίας.
Έβδομον, η Σύνοδος Κορυφής έδωσε τη δυνατότητα στον Μηχανισμό στήριξης να αγοράζει ελληνικά ομόλογα στη δευτερογενή αγορά. Θυμάσθε, ποιος φωνάζει για την αγορά ομολόγων στη δευτερογενή αγορά;
Όγδοον, οι περισσότεροι έγκυροι οικονομικοί αναλυτές συμφωνούν πλέον, ότι μια μόνιμη και πειστική λύση αντιμετώπισης του ελληνικού χρέους θα ήταν με την έκδοση ευρωομολόγου. Θυμάσθε, ποιος έθεσε το θέμα του ευρωομολόγου.
Οι ίδιοι οι συστημικοί παπαγαλίνοι προαναγγέλλουν μάλιστα και «σκλήρυνση» της κυβερνητικής τακτικής απέναντι στον Σαμαρά! Σιγά, θα πάθουν τίποτα μες το Καλοκαίρι!
Για να τελειώνει το παραμύθι. Η αλήθεια είναι ότι έδωσαν στο Γιώργο ένα πακέτο, τις λεπτομέρειες του οποίου κανένας δεν γνωρίζει ακόμα. Και αυτός, σε αντάλλαγμα, τους παρέδωσε τα κλειδιά της χώρας.
Θα το αντιληφθούμε πολύ σύντομα όταν αρχίσουν οι συζητήσεις (και οι γνωστές πιέσεις) για τα νέα μέτρα και το νέο μνημόνιο…
Να δούμε τότε ποιος θα έχει κρίση στρατηγικής…
Αδέξιος Δεξιός

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια