Απέσυραν την τροπολογία για το τέμενος από τη Βουλή


Αποσύρθηκε η τροπολογία για τη δημιουργία τεμένους στον Βοτανικό ύστερα από παρέμβαση του ΛΑΟΣ στη Βουλή και όπως ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα επανακατατεθεί την προσεχή Πέμπτη σε άλλο νομοσχέδιο. 

Η τροπολογία, η οποία....

περιελάμβανε και την παράταση της τακτοποίησης των ημιυπαίθριων χώρων, είχε κατατεθεί με το νομοσχέδιο για τις ενεργειακές αγορές.

Η συζήτησή του ξεκίνησε χθες στη Βουλή αλλά οι βουλευτές του ΛΑΟΣ ζήτησαν από τον υπουργό να αποσύρει απ’ αυτό την τροπολογία για το τέμενος, αναφέροντας ότι δεν είχε καμία συνάφεια με το αντικείμενό του ενώ δεν είχε προηγηθεί συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου έκανε λόγο για «χειρονομία καλής θέλησης» και εξέφρασε την πρόθεσή του να επαναφέρει την τροπολογία την ερχόμενη Πέμπτη στο νομοσχέδιο για την τουριστική κατοικία και τα αυθαίρετα.

Επίσης, τόνισε ότι η συγκεκριμένη τροπολογία ρυθμίζει σειρά θεμάτων που χειρίζεται ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης, ο οποίος δεν βρισκόταν στη Βουλή για να την αναπτύξει.

Για ακατανόητη κυβερνητική πρεμούρα έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης.

«Δεδομένου ότι ο αρμόδιος υπουργός αναγκάστηκε να αποσύρει την επίμαχη τροπολογία, ο ΛΑΟΣ ευελπιστεί, πέραν της διαδικασίας, να επανεξεταστεί από την κυβέρνηση και το περιεχόμενό της», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΛΑΟΣ.

tanea

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια