"Δεν θα πουλούσα ποτέ σε Τούρκους το νησί"


Κανένα χρηματικό ποσό από Τούρκους επιχειρηματίες δεν είναι αρκετό για να πουληθεί η Μικρή Αμοργός υπογραμμίζει ο ιδιοκτήτης του νησιού

Μετά τις πληροφορίες που ήθελαν την "Αμοργοπούλα" ή "Μικρή Αμοργό" να πωλείται σε Τούρκο, ο Αντώνης Βεκρής, που εμφανίζεται....
ως ιδιοκτήτης του μικρού νησιού, υπογραμμίζει ότι "όσα χρήματα και να μας δώσουν οι Τούρκοι επιχειρηματίες, δεν θα το πουλούσαμε".
Το νησί είναι ιδιωτικό και ανήκει στην οικογένεια του Αντώνη Βεκρή, με την οικογένεια να έχει τίτλους κυριότητας επικυρωμένους από το ελληνικό κράτος από το 1860.
Ο ιδιοκτήτης αναφέρει ότι η οικογένεια είχε βάλει αγγελία πώλησης του νησιού σε δύο εφημερίδες πριν από 15 περίπου χρόνια
Ωστόσο, όπως σημειώνει, δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ κανείς και δεν είχαν καμία γραπτή πρόταση, ούτε καν εκδήλωση ενδιαφέροντος.
"Ίσως τα γραφεία στο εξωτερικό πήραν αυτή την αγγελία και θεώρησαν ότι μπορούν να πουλήσουν το νησί μας ως ιδιοκτησία του ελληνικού κράτους.
Δεν είπαμε ποτέ ότι δεν το πουλάμε. Αλλά σίγουρα δεν θα πουλούσα ποτέ το νησί σε Τούρκους επιχειρηματίες. Όσα χρήματα κι εάν μας έδιναν. Σε Έλληνα εφοπλιστή ναι. Σε Τούρκο όμως ποτέ", υπογραμμίζει στο "Έθνος" ο Αντώνης Βεκρής.
news247

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια