Μας έλεγαν για 93 νεκρούς και τώρα λένε 76.


Μα καλά χωρίς πτώματα πως ανακοίνωσαν νεκρούς ; Οι σοσιαλιστές της Νορβηγίας εχουν χάσει τη μπάλα. 

Από 93 που ήταν μέχρι τώρα, ο αριθμός των θυμάτων του Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ αναθεωρήθηκε στους 76. 68 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Οτόγια και άλλοι 8 στη βομβιστική επίθεση του Όσλο. 


Σε ειδική συνέντευξη Τύπου που....
παρέθεσε η αστυνομία της Νορβηγίας λίγο αφού ο μακελάρης οδηγήθηκε στο δικαστήριο, ανακοίνωσε πως ο απολογισμός της διπλής επίθεσης αναθεωρείται προς τα κάτω, αλλά δυστυχώς αναμένεται να αυξηθεί ξανά. 

Τη Δευτέρα, ακόμη ένας από τους τραυματίες της βομβιστικής επίθεσης στο κυβερνητικό κτίριο στην «καρδιά» της νορβηγικής πρωτεύουσας έχασε τη μάχη για τη ζωή, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων από την επίθεση στους 8. 

Από τους πυροβολισμούς στην Οτόγια, ενώ μέχρι σήμερα η αστυνομία είχε ανακοινώσει πως έχουν σκοτωθεί 86 άνθρωποι, αναθεώρησε και έκανε γνωστό πως επιβεβαιωμένα υπάρχουν 76 νεκροί. Και εδώ, όμως, εκφράζονται φόβοι πως ο τελικός απολογισμός θα είναι μεγαλύτερος, καθώς υπάρχουν ακόμη αγνοούμενοι. 

Δύτες εξακολουθούν να ψάχνουν τα βαθιά νερά γύρω από το νησί Οτόγια ώστε να βρουν κάποιους από τους αγνοούμενους. Η αστυνομία αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα τον ακριβή αριθμό των αγνοούμενων για να μη δημιουργήσει σύγχυση.

«Είναι ένα μικρό κομμάτι καλών νέων» δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας. Η διαδικασία να μεταφερθούν οι σοροί των θυμάτων από το νησί Οτόγια στο Όσλο βρίσκεται σε εξέλιξη και «δε μπορεί να γίνει γρηγορότερα» σύμφωνα με την αστυνομία. Οι αρχές ελπίζουν να έχουν στη διάθεσή τους τον τελικό απολογισμό την Πέμπτη.

newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια