6/7/2011 Δ.Ρέππας: Ναι στις απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων - 19/5/2011 Δ.Ρέππας : Καλύτερα να μειωθούν οι βουλευτές - video με τις δηλώσεις

Κάθε μέρα και από μία αντιφατική δήλωση κυβερνητικού στελέχους.Πείτε επιτέλους την αλήθεια.Η πόρτα της εξόδου ανοίγει στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα. Ύπουλο παραθυράκι στο Μισθολόγιο για μετακινήσεις δημοσίων υπαλλήλων
Πρώτος, πριν από μήνες ο Θ.Πάγκαλος είχε πει πως το Σύνταγμα δεν προστατεύει τους Δημοσίους Υπαλλήλους με.... μονιμότητα εαν οι θέσεις τους καταργηθούν.
 
Μετά από χιλιάδες λεονταρισμούς και διαψεύσεις, πριν από λίγο ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, που στις τηλεοράσεις έκανε επανάσταση για να μην απολυθεί κανείς στο Δημόσιο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο απολύσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
 
 
Αυτά λιγότερο από 2 μήνες νωρίτερα.Γιατί σήμερα κατά τη συνάντηση γνωριμίας του κυρίου Ρέππα με τους δημοσιογράφους ο υπουργός ανέφερε πως απολύσεις μπορεί να προκύψουν μόνο εάν κάποιοι υπάλληλοι δεν μπορούν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που προσφέρει ο εφαρμοστικός νόμος όπως είναι οι μετατάξεις στον Δημόσιο Τομέα, η εργασία μερικής απασχόλησης, η απορρόφηση σε θέσεις ορισμένου χρόνου και τα προγράμματα εθελούσιας εξόδου.
 
Ο κύριος Ρέππας για το νέο μισθολόγιο είπε πως ένα από τα βασικά του στοιχεία είναι η σύνδεση μισθολογικής και βαθμολογικής εξέλιξης που προκύπτει από την αξιολόγηση των υπαλλήλων και όχι βάσει κάποιων τυπικών προϋποθέσεων ενώ τόνισε πως το νομοσχέδιο θα κατατεθεί μέσα στον Ιούλιο.
 
Υπάρχει όμως και ένα ''κόλπο'' καθώς στο Μισθολόγιο θα υπάρχει ρύθμιση με την οποία οι υπάλληλοι του Δημοσίου θα λογίζονται ως κρατικοί και όχι υπάλληλοι του κάθε υπουργείου.Με αυτό το τρόπο θα μπορούν σε πρώτη φάση να μετακινούνται εύκολα οι υπάλληλοι από υπηρεσία σε υπηρεσία για να καλύπτονται ανάγκες προσωπικού.
 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια