Ο παράδεισος που έγινε κόλαση – Ο 32χρονος «θέριζε» ζωές επί δυο ώρες!

- «Θα πεθάνουμε όλοι» ούρλιαζε ο δράστης του μακελειού στην Οτόγια
- «Ένιωθα την ανάσα του, άκουγα τις μπότες του» δήλωσε νεαρός που σώθηκε
- Συνεργάσιμος με τις αρχές ο Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ
- Μεσίστιες οι σημαίες στη Νορβηγία, επισκέφτηκαν την Οτόγια ο πρωθυπουργός και το βασιλικό ζεύγος
- Συνέλαβαν οπλισμένο άνδρα στο ξενοδοχείο όπου μένουν οι συγγενείς των θυμάτων
- Δείτε ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ φωτογραφίες από το νησί που πνίγηκε στο αίμα 


Κάθε νέα πληροφορία που έρχεται στο φως από την πιο αιματηρή επίθεση που δέχτηκε η Νορβηγία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο είναι....
πιο συγκλονιστική και πιο σοκαριστική από τις προηγούμενες. 
Οτόγια: Ένα νησί, καταπράσινο, ένας πραγματικός παράδεισμος. Ποτέ ξανά δε θα είναι ίδιοΟτόγια: Ένα νησί, καταπράσινο, ένας πραγματικός παράδεισμος. Ποτέ ξανά δε θα είναι ίδιο
Κάθε πληροφορία αποκαλύπτει το μένος που είχε ο 32χρονος Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, ο άνθρωπος που φαίνεται πως βρίσκεται πίσω και από τις δυο επιθέσεις της Παρασκευής στο Όσλο. Πρώτα, πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό σε κυβερνητικό κτίριο στην καρδιά της νορβηγικής πρωτεύουσας και σκότωσε 7 ανθρώπους, ο άνδρας που επί ΔΥΟ ΩΡΕΣ πυροβολούσε και σκότωνε νεαρά παιδιά σε καμπ της νεολαίας του Εργατικού κόμματος στο νησί Οτόγια. 
Σοροί στις ακτές της Οτόγια. Όλα θυμίζουν τη φρίκη της ΠαρασκευήςΣοροί στις ακτές της Οτόγια. Όλα θυμίζουν τη φρίκη της Παρασκευής
Η αγωνιώδης προσπάθεια να σωθούν από τα τυφλά πυρά του 32χρονουΗ αγωνιώδης προσπάθεια να σωθούν από τα τυφλά πυρά του 32χρονου
«Θα σας σκοτώσω όλους! Θα πεθάνουμε όλοι» ούρλιαζε ο δράστης, που χαρακτηρίζεται ακροδεξιών πεποιθήσεων, την ώρα που πυροβολούσε αδιακρίτως, δολοφονώντας τουλάχιστον 84 ανθρώπους. Η πλειοψηφία όσων βρίσκονταν στο καμπ ήταν από 14 έως 19 ετών. Επί δυο ώρες, ο δράστης με τη στολή του αστυνομικού και το αυτόματο, κυνηγούσε τα θύματά του: ήθελε να βεβαιωθεί πως δε θα του γλιτώσει κάνεις!
Αστυνομία, ασθενοφόρα, σωστικά συνεργεία προσπαθούν να βοηθήσουν όσους επέζησανΑστυνομία, ασθενοφόρα, σωστικά συνεργεία προσπαθούν να βοηθήσουν όσους επέζησαν
Κάποιοι έπεσαν στη θάλασσα ελπίζοντας πως θα γλιτώσουν, αλλά τα πυρά του 32χρονου τους βρήκαν κι εκεί. «Ένιωθα την ανάσα του, άκουγα τις μπότες του» δήλωσε νεαρός που σώθηκε γιατί μέσα στον πανικό είχε την ψυχραιμία να κρυφτεί ανάμεσα στα πτώματα και να προσποιηθεί πως ήταν νεκρός. 
Σοκαρισμένοι οι διασωθέντες και οι συγγενείς τουςΣοκαρισμένοι οι διασωθέντες και οι συγγενείς τους
Ο δράστης συνελήφθη, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες και για τις δυο επιθέσεις και ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία της ανάκρισής του. Οι αστυνομικές αρχές δηλώνουν ότι είναι συνεργάσιμος και φέρεται πρόθυμος να απολογηθεί για τις πράξεις του, να δώσει εξηγήσεις για τις αιτίες που τον οδήγησαν να βυθίσει στο αίμα στο πένθος μια ολόκληρη χώρα. 

Η αστυνομία βρήκε το σπίτι που είχε δηλώσει ως κατοικία, στην πόλη, ο Μπρέιβικ, αλλά παράλληλα ψάχνει και κατοικία στην εξοχή, όπου ο δράστης είχε μετακομίσει πρόσφατα.
Οι αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες, βρήκαν πως στις 4 Μαΐου, ο Μπρέιβικ είχε αγοράσει από γνωστή αλυσίδα αγροτικών προϊόντων έξι τόνους λιπάσματος. "Το αγόρασε μέσω τις συνηθισμένης διαδικασίας" δήλωσε εκπρόσωπος της αλυσίδας. Ο Μπρέιβικ φέρεται να είχε οργανική φάρμα, την Breivik Geofarm και προφανώς μέσω αυτής αγόρασε το λίπασμα, το οποίο χρησιμοποιείται για την κατασκευή βομβών.
Ένα κερί στη μνήμη των θυμάτων από τον δήμαρχο του Όσλο, Φαμπιέν ΣτάγνκΈνα κερί στη μνήμη των θυμάτων από τον δήμαρχο του Όσλο, Φαμπιέν Στάγνκ
Οι έρευνες για διασωθέντες συνεχίζονταιΟι έρευνες για διασωθέντες συνεχίζονται
Η αστυνομία ερευνά και το ενδεχόμενο στην επίθεση στο καμπ της Οτόγια να υπήρχε και δεύτερος άνδρας, που να εμπλέκεται στην επίθεση. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι ένας δεύτερος άνδρας, ο οποίος όμως δεν φορούσε στολή αστυνομικού όπως ο Μπρέιβικ, εθεάθη στο νησί, μετέδωσε το δίκτυο NRK και το πρακτορείο ειδήσεων NTB.
Την ίδια στιγμή, σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνες και στο κυβερνητικό κτίριο, όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη -χρονικά- επίθεση, με επτά νεκρούς και δεκάδες τραυματίες. Υπάρχουν φόβοι πως υπάρχουν ακόμη άνθρωποι παγιδευμένοι ή μπορεί να είναι βαριά τραυματισμένοι. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που εκτιμάται ότι ο απολογισμός των νεκρών θα αυξηθεί τις επόμενες ώρες.
Το μεσημέρι του Σάββατου, ο πρωθυπουργός της Νορβηγίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, επισκέφτηκε το ξενοδοχείο όπου διαμένουν οι διασωθέντες και οι συγγενείς του για να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα. Το ίδιο έκαναν ο βασιλιάς Χέραλντ ο 5ος και η βασίλισσα Σόνια. 
Οι σημαίες παντού στη Νορβηγία κυματίζουν μεσίστιες σε ένδειξη πένθους. 




ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS


newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια