Εκτός «βαρέων» 120.000 εργαζόμενοι...

Από την 1η Σεπτεμβρίου θα τεθεί σταδιακά σε ισχύ η νέα λίστα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, την οποία παρέδωσε η διαρκής επιτροπή εμπειρογνωμόνων στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργο Κουτρουμάνη.Οι τελικές αποφάσεις.... μετά τη δημόσια διαβούλευση, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας & Κοιν.Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του "ΕΘΝΟΥΣ", η νέα λίστα...
αναμένεται να περιλαμβάνει περίπου 420.000 άτομα, κάτι που συνεπάγεται πως 120.000 εργαζόμενοι θα εξαιρεθούν από το ειδικό αυτό καθεστώς.

Στον αντίποδα, 40.000 άτομα διεκδικούν την ένταξή τους στο ευνοϊκό καθεστώς των βαρέων. Η νέα λίστα θα δοθεί για διαβούλευση στους κοινωνικούς εταίρους, ενώ στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι να τεθεί σε ισχύ την 1η Σεπτεμβρίου.

Σε όσα επαγγέλματα εξαιρεθούν από τον σχετικό κατάλογο έρχεται αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης κατά μία πενταετία (δηλαδή το όριο θα πάει από το 60ό στο 65ο έτος). Επιπλέον οι εργαζόμενοι θα δουν τους μισθούς τους να περικόπτονται από 50 έως 200 ευρώ (θα χάσουν το ειδικό επίδομα) και σε δεύτερη φάση θα μειωθούν οι συντάξεις έως και 12%.



Πηγή:   ethnos

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια